Comisia SRI anunţă un  proiect legislativ pentru includerea primarilor din Bucureşti şi ai municipiilor de judeţ pe lista beneficiarilor de informaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cristian Chirtes FOTO Facebook
Ioan Cristian Chirtes FOTO Facebook

Membrii Comisiei SRI din Parlament au depus o iniţiativă legislativă care prevede includerea primarilor de sector ai municipiului Bucureşti şi a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ, pe lista beneficiarilor legali de informaţii din domeniul securităţii naţionale.

„Comisia comună pentru controlul parlamentar al activităţii Serviciului Român de Informaţii a depus astăzi în Parlament o iniţiativă legislativă care prevede includerea primarilor de sector ai municipiului Bucureşti şi a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ, pe lista beneficiarilor legali de informaţii din domeniul securităţii naţionale, prevăzuţi la articolul 11 din Legea nr.51/1991”, au transmis membrii Comisiei SRI. 

„De asemenea, membrii Comisiei propun înlocuirea sintagmei "conducătorilor consiliilor judeţene, respectiv al Consiliului General al municipiului Bucureşti" cu "preşedinţilor consiliilor judeţene", pentru clarificarea în mod limitativ a beneficiarilor de informaţii prevăzuţi de lege”, a mai transmis Comisia. 

„Parlamentarii au explicat că „iniţiativa Comisiei vine în sprijinul eficientizării activităţii primarilor marilor municipii, pentru respectarea practicii democratice în exercitarea atribuţiilor acestora, a statului de drept, pentru dezvoltarea comunităţilor locale, precum şi pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”.

„Propunerea legislativă a fost iniţiată de şapte din cei nouă membri ai Comisiei parlamentare, respectiv de senatorii Ioan-Cristian Chirteş şi Marius Alexandru Dunca şi de deputaţii Florin-Silviu Hurduzeu, Alexandru Iulian Muraru, Sorin Răzvan Prişcă, Mitică Marius Mărgărit, Teodor Lazăr. Pentru acest proiect au semnat şi alţi parlamentari de la mai multe grupuri politice. Propunerea Comisiei a fost făcută în temeiul art.5 alineat (4) din Hotărârea Parlamentului nr.30/1993, republicată, conform căruia "Comisia poate iniţia proiecte de legi în domeniul securităţii naţionale", au mai transmis membrii Comisiei SRI.

Preşedintele Comisiei SRI din Parlamentul României, Cristian Chirteş, a anaunţat de luna trecută că va propune actualizarea legii

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite