Cod roşu în relaţia Antonescu – Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu au viziuni diferite faţă de viitorul PNL
Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu au viziuni diferite faţă de viitorul PNL

Liderul PNL, Crin Antonescu, a evocat posibilitatea excluderii lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL, dacă acesta va accepta să fie nominalizat premier de Traian Băsescu.

Relaţia dintre actualul lider al PNL, Crin Antonescu şi fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu a fost marcată, în ultima săptămână, de tensiuni. Dacă Tăriceanu a preferat registrul aluziilor, Antonescu a replicat prin atacuri directe.

Prima mişcare a fost făcută de Tăriceanu, în şedinţa Parlamentului în care s-a discutat despre reuniunea Consiliului European.

Tăriceanu a susţinut că atitudinile de „ţâfnă şi arţag“ faţă de liderii UE nu vor face decât ca România să ajungă în postura de ţară „izolată, marginalizată şi frustrată“.

„Cred că declaraţiile total neinspirate la adresa Uniuni Europene, a instituţiilor europene, a unor lideri europeni, au fost o greşeală care riscă să ne pună într-o postură de ţară izolată, marginalizată şi frustrată, de ţară care nu a înţeles mecanismele europene, n-a înţeles practicile şi conduita europeană “, a explicat Tăriceanu.

Chiar dacă fostul premier nu a făcut nicio nominalizare, trimiterea la Crin Antonescu, un critic vehement al oficialilor europeni, a fost evidentă.

Planurile lui Tăriceanu

Al doilea pas a fost făcut tot de Călin Popescu Tăriceanu care a declarat că subiectul candidaturii sale la Preşedinţia României „nu este unul închis“.

 „Nu e un subiect despre care să spun că e închis pentru mine, dar în momentul de faţă prioritatea o reprezintă alegerile din 9 decembrie şi dorinţa de a obţine un rezultat favorabil“, a explicat Tăriceanu.

Afirmaţia sa a venit în contextual în care candidatul oficial al USL pentru alegerile parlamentare este Crin Antonescu.

În ceea ce priveşte preluarea funcţiei de prim-ministru după alegerile din decembrie, liderul deputaţilor a afirmat că deocamdată postul de premier revine PSD.
 

Avertismentul lui Antonescu

Crin Antonescu a replicat, la rândul său, în cadrul unui interviu acordat postului Realitatea TV.

Întrebat ce se va întâmpla dacă USL obţine peste 50% din mandatele parlamentare iar  preşedintele Traian Băsescu îl va desemna premier pe Călin Popescu Tăriceanu, Antonescu a răspuns: „Călin Popescu Tăriceanu nu va primi acest mandate. Dacă primeşte acest mandat Călin Popescu Tăriceanu se întâmplă două lucruri: Traian Băsescu este suspendat şi Călin Popescu Tăriceanu este exclus“. Preşedintele PNL a precizat însă că fostul premier a infirmat în mod public faptul că şi-ar dori această poziţie.

Crin Antonescu a adăugat că fostul lider PNL este manipulat pe tema poziţiei USL faţă de UE, el adăugând că este greu să primeşti sfaturi de la cineva care a anunţat, ca premier, fără consultări, că România nu-şi va respecta unele angajamente.

„Se întâmplă un lucru trist cu domnul Tăriceanu pe aceste pasaje, nu în general, sper, care arată cum un om care probabil nu are intenţii rele – nu am motiv să cred asta, nu vreau să cred asta – poate să să fie manipulat de nişte propagandişti abili“, a afirmat Antonescu.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite