Claudiu Năsui: Florin Cîţu îşi dezvăluie strategia post-moţiune. După ce trece, el se va agăţa de scaunul de premier şi „vom fi într-un interimat foarte lung”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu NĂsui FOTO Arhivă
Claudiu NĂsui FOTO Arhivă

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui spune că premierul şi-a dezvăluit deja strategia post-moţiune. Potrivit parlamentarului USR PLUS, şeful Executivului „se va agăţa de scaunul de premier”. În contextul în care Guvernul nu va mai putea da OUG-uri, în cazul unui interimat, parlamentarul spune că „dacă apare vreo urgenţă reală există întotdeauna procedură de urgenţă în Parlamet”.

>>Florin Cîţu îşi dezvăluie strategia post-moţiune.

După ce trece moţiunea, el tot nu pleacă, ci se va agăţa de scaunul de premier şi "vom fi într-un interimat foarte lung". Nu de alta dar încă sunt bani publici de luat prin noul PNDL<<, a transmis Claudiu Năsui pe Facebook. 

Parlamentarul spune că preşedintele nu va face altă propunere de premier şi că Guvernul nu va mai putea da  OUG-uri, dar că acest lucru este de fapt unul bun în contextul în care „dacă apare o urgenţă reală” există procedură de urgenţă în Parlament. 

„Aviditatea de putere e atât de mare încât nu mai contează nicio constituţie sau nicio regulă. Guvernul Cîţu va pica, dar Klaus Iohannis nu va face nicio altă propunere de premier mult timp. Aşa că rămâne tot domnul Cîţu mult timp. Ce înseamnă mult timp? Poate să însemne şi 3 ani până în 2024. Singurul lucru care se schimbă este faptul că guvernul interimar nu mai poate da OUG-uri. Lucru care, de fapt, este foarte bun. Dacă apare vreo urgenţă reală există întotdeauna procedura de urgenţă în parlament.

Parlamentarul mai completează faptul că „e incredibil cum nişte oameni în văzul tuturor dau foc la ţară fără să le pese de nimic altceva decât de interesul lor de partid. Au întors ţara pe dos şi au condamnat zeci de mii de români din cauza unui congres de partid. De mai multe săptămâni pentru ei nu mai contează constituţia, regulile, democraţia, nimic. Tot ce contează este să se ţină agăţaţi de putere ca să creeze noi sinecuri pentru activul de partid şi să dea noi tunuri pentru grupurile de interese care îi susţin. Iar pentru noi? Noi vom avea parte de creşteri de taxe şi impozite. Nu de alta, toţi banii aceia care merg în PNDL-uri şi pensii speciale trebuie să vină de undeva”.

Premierul Florin Cîţu atrage atenţia că în cazul în care Guvernul va fi demis prin moţiunea de cenzură care urmează să fie dezbătută şi votată marţi în Parlament, „nu există un plan b”, lucru care ar duce la „un interimat foarte lung”, completând faptul că rămâne de văzut ce va putea face Guvernul în situaţia dată. „Ne vom uita la toate opţiunile”, spune şeful Executivului în ceea ce priveşte o posibilă demisie înainte de vot.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite