Claudiu Manda, despre nemulţumirile magistraţilor: N-am văzut proteste când se vorbea despre numirea procurorului-şef european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, a avut marţi un răspuns ironic când a fost întrebat de îngrijorările Comisiei Europene legate de modificările aduse la legile Justiţiei, precizând că nu a văzut proteste ale magistraţilor români şi faţă de procedura de numire a procurorului-şef european, funcţie pentru care Laura Codruţa Kovesi pleacă cu prima şansă.

Întrebat despre îngrijorările Comisiei Europene legate de modificările la legile Justiţiei, Manda a declarat că România ar trebui să urmeze exemplul de la Parlamentul European, astfel încât CSM-ul şi Parlamentul să fie cei care numesc procurorii-şefi.

„Cred ca se refera si la OUG 6, data de Ciolos, care modifică codurile. Cred ca se refera la numirile procurorilor de rang înalt, care în România se fac la avizele CSM-ului şi cu decret prezidenţial. Probabil că si-ar dori ca şi la noi să fie ca la Parlamentul European, şi anume Parlamentul şi cu CSM-ul să decidă”, a declarat Manda.

Întrebat dacă magistraţii din România ar fi mulţumiţi de o asemenea decizie, în care politicul să intervină în astfel de numiri, Manda a răspuns ironic că nu a văzut proteste şi în privinţa procedurii de numire a procurorului-şef european.

„Nu am vazut proteste când se vorbeste cum se va numit procurorul şef europen. Facem parte din Europa, poate ar trebui sa urmăm si exemplul european la procurorii de rang inalt", a spus Claudiu Manda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite