Patriarhul Daniel, în vizită la mănăstirea Cristiana din București. A oferit 236.000 de lei pentru repararea așezământului monahal

0
Publicat:

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vizitat sâmbătă Mănăstirea Christiana din Bucureşti şi Centrul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din cadrul aşezământului monahal.

Patriarhul Daniel a vizitat mănăstirea Cristiana FOTO basilica.ro
Patriarhul Daniel a vizitat mănăstirea Cristiana FOTO basilica.ro

Potrivit basilica.ro, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a oferit aşezământului monahal cele 12 volume ale Filocaliei şi tămâie din Oman şi a primit de la maica stareţă Benedicta Chirobocea o icoană.

De asemenea, Preafericirea Sa a oferit 236.230 de lei din partea Arhiepiscopiei Bucureştilor şi a Patriarhiei Române pentru lucrările de reparaţie ce vor fi efectuate la acoperişul aşezământului.

Ajutorul a fost necesar deoarece mănăstirea nu deţine fonduri suficiente pentru lucrările mari.

Iniţiativa construcţiei Mănăstirii Christiana a aparţinut doctorului Pavel Chirilă care, susţinut de un grup de preoţi şi medici din Bucureşti, a solicitat în anul 1992 binecuvântarea Patriarhului Teoctist pentru construirea unui aşezământ medico-eclesiastic ce trebuia să cuprindă o policlinică, patru clinici de specialitate şi o mănăstire.

Căminul de bătrâni al Mănăstirii Christiana a fost inaugurat la 2 octombrie 2005.

Acest cămin este destinat persoanelor vârstnice (femei) care doresc să îşi petreacă ultima perioadă a vieţii aproape de Dumnezeu, de slujbele bisericeşti, în liniştea şi pacea specifice mediului mănăstiresc, precizează sursa citată. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite