Ciuca, despre candidatura la prezidenţiale: Dacă partidul va solicita acest lucru, voi proceda ca atare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat cu privire la o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidenţiale, că partidul este suveran și dacă îi va solicita acest lucru, va proceda ca atare. 

Premier Nicolae Ciuca candidatura presedintia PNL 6 aprilie 2020 FOTO Inquam Photos / George Calin

„Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare”, a spus fostul premier întrebat cu privire la o candidatură a sa la alegerile prezidentiale din toamnă, potrivit News.

Cu privire la o înțelegere cu social-democrații, în care un partid să dea preşedintele şi celălalt premierul şi un comisar european, Ciucă a afirmat că toate opțiunile sunt pe masă. „Nu e vorba de a exclude, aici este o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultate din 9 iunie, după aceste rezultate vom avea fiecare dintre noi concluzii şi se vor transforma în decizii”, a spus liderul liberal.

Potrivit liderului PNL, „lista comună PSD-PNL la parlamentare se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun”.

În contextul alianței la alegerile europarlamentare și locale, în spațiul public a reapărut vehicularea unui scenariu tocmit de PSD și PNL și în cazul alegerilor prezidențiale. Potrivit acestui scenariu, cele două formațiuni ale Coaliției ar urma să se înțeleagă, urmând să fie împărțite funcția de președinte și cea de premier. Potrivit scenariului actual, la cele două funcții din vârful statului român s-ar mai adăuga una de comisar european.

Scenariul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, care a precizat la Prima News că o continuare a colaborării cu PSD este o continuare firească a unei guvernări funcţionale.

„Când vorbiţi de oferta de la toamna, nu vă referiţi doar la preşedinte, oferta noastră dacă va fi una comună, va fi una complexă, care va include premier şi multe alte funcţii importante. Funcţia de comisar european. Să nu îşi imagineze cineva că celălalt partid nu va fi reprezentat în această construcţia, iar ponderea va fi una echilibrată”, a afirmat reprezentantul liberalilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite