Ciucă, de Ziua Națională a Tineretului: Sunteți cei care aduc aduc schimbarea și promovează inovarea

0
Publicat:

Premierul a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului în care a apreciat dovada de empatie, omenie și solidaritate a tinerilor, în contextul pandemiei de COVID și a războiul din Ucraina.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

„Dovediți empatie, omenie și solidaritate în activitățile de voluntariat. Ați oferit ajutorul vostru cetățenilor ucraineni care au avut nevoie de un cămin în țara noastră, dar și tuturor celor care au căutat sprijin în perioada pandemiei de COVID-19.  La competițiile internaționale faceți performanță, sunteți competitivi, promovând, în același timp, ideea de echipă și cultivând prietenia”, a precizat premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Ciucă a subliniat că tinerii sunt cei care aduc schimbarea, promovează inovarea și copleșesc cu entuziasmul lor.

„Implicați și orientați către soluții practice, aduceți plus-valoare oricărui proiect la care sunteți parte, fie că vorbim despre educație, sănătate, administrație sau orice alt sector. Ideile voastre antreprenoriale sunt între cele mai creative și adecvate, reușind să acopere atât zone deja cunoscute, cât și segmente de nișă. Descoperiți oportunități în orice situație de criză, în perioade oricât de dificile”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că unul dintre obiectivele Guvernului este includerea tinerilor și priorităților lor în politicile publice naționale și europene: „Ne preocupă ca toate aceste calități să fie puse în valoare în beneficiul vostru, al comunităților și al întregii societăți”.

Nicolae Ciucă a precizat că au fost făcuți pași semnificativi în acest sens, însă este nevoie de continuitate pentru a oferi tuturor tinerilor șanse egale și oportunități care să pună în valoare creativitatea, competențele și deschiderea către nou: „ Mai ales speranța voastră, care este și a noastră, că veți avea acasă, în România, un viitor așa cum vă doriți”.

Ziua Națională a Tineretului a fost amintită și de Tineretul Național Liberal, într-o postare pe Facebook, în care aceștia arată că „noi suntem cei care decidem cum vrem să arate viitorul nostru! Implicarea noastră, zi de zi, este cel mai important lucru pe care îl putem oferi societății”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite