Ciucă anunță măsuri pentru corectarea deciziei privind plafonarea prețului la lemnele de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că se vor lua măsuri pentru a corecta decizia privind plafonarea lemnului de foc la 400 de lei metrul cub.

Guvernul va corecta decizia de plafonare a lemnului de foc FOTO: Facebook
Guvernul va corecta decizia de plafonare a lemnului de foc FOTO: Facebook

"La Ministerul Mediului s-a făcut o analiză cât costă un metru cub de lemne la Romsilva. Preţul mediu pe care ni l-au comunicat... în analiza pe care am făcut-o înainte de a lua decizia s-a menţionat 200 de lei pe metru cub la lemn şi am considerat că 400 de lei pe metru cub asigură oarecum celelalte costuri care intră în întreg procesul de asigurare a lemnelor de foc. Se dovedeşte că nu este tocmai conform cu realitatea, de aceea vom lua măsuri de corectare. Avem puterea să recunoaştem acolo unde greşim şi să luăm măsuri în consecinţă", a spus premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.

În ce priveşte domeniul energiei, Nicolae Ciucă a subliniat că deciziile României vor ţine cont de "ansamblul de măsuri agreate" la nivelul Uniunii Europene. Totodată, a arătat că autorităţile române au anticipat o parte din măsurile luate în calcul acum la nivelul altor state membre UE.

"Putem să vedem că sunt o serie întreagă de ţări care au venit cu măsuri la care noi ne-am gândit oarecum înainte de a intra în analiză la nivelul Uniunii Europene şi la nivelul unor ţări mai puternice şi din punct de vedere economic decât ţara noastră. De cealaltă parte, sigur, dorim ca toate aceste măsuri ale noastre să fie deplin aliniate cu deciziile care se iau la nivelul Uniunii Europene, pentru că suntem beneficiarii unui suport financiar din partea Uniunii. Discutăm de acel procent de 10% din fondurile de coeziune care sunt alocate pentru susţinerea populaţiei vulnerabile, pentru combaterea sărăciei energetice, pentru susţinerea locurilor de muncă şi a IMM-urilor", a spus Ciucă. 

Premierul a menţionat că în urmă cu două zile s-a întâlnit cu reprezentanţii producătorilor de energie, iar în urmă cu o săptămână a avut discuţii cu furnizorii.

"Dorim să aflăm de la toţi cei care lucrează în domeniu care sunt datele concrete, reale, care ar putea fi efectele, astfel încât deciziile pe care le luăm să nu afecteze şi mai mult decât este afectată în acest moment piaţa energiei şi, bineînţeles, aici discutăm de măsurile care vizează partea de susţinere a populaţiei vulnerabile, a locurilor de muncă, a competitivităţii produselor româneşti", a declarat Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite