Ciucă și Ciolacu au uitat să-l ia pe ministrul Apărării la un eveniment legat de domeniul de care se ocupă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vizitat miercuri fabrica IVECO Defence Vehicles, care livrează camioane pentru Armata Română, însă fără ministrul Apărării, din cauza unor probleme de comunicare.

Liderii Coaliției l-au uitat pe Angel Tîlvăr acasă FOTO Mediafax
Liderii Coaliției l-au uitat pe Angel Tîlvăr acasă FOTO Mediafax

Întrebat de ce lipsește noul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, Nicolae Ciucă a explicat faptul că nici el, nici Marcel Ciolacu, nu l-au anunțat, așteptând fiecare ca celălalt lider să-l anunțe pe demnitar de acțiunea politică.

Domnul ministru abia a reușit să preia portofoliul ieri. A fost o chestiune de necorelare între noi și am crezut că îl anunță domnul președinte Ciolacu, dânsul a considerat că îl anunț eu”, a precizat Ciucă, aflat în județul Dâmbovița.

Cu toate acestea, liderul de la Palatul Victoria a dat asigurări legate de faptul că va ajunge în Dâmbovița în viitor și Tîlvăr, alături de colegul de la Economie, Florin Spătaru

Domnul ministru va veni aci (n.r. - aici) împreună cu dl ministru al Economiei atunci când vor considera că este necesar să discute elemente tehnice specifice celor două ministere”, a mai precizat Ciucă.

Calculele pe buget

Ciucă a anunțat faptul că România se va încadra în ținta de deficit bugetar asumată pentru acest an, iar calculele arată că nici anul viitor nu se va depăși deficitul bugetar.

„Până în acest moment deficitul bugetar este în limitele care ne permit să nu depășim ținta asumată de 5,84 și 6,32%. Sunt toate premisele ca nici anul viitor să nu depășim ținta de deficit bugetar”, a spus Nicolae Ciucă.

Liderul de la Palatul Victoria a fost rezervat privind detaliile referitoare la creșterea salariului minim. El a precizat că „este la îndemâna fiecărui manager, a fiecărui conducător de astfel de companie să stabilească salariul în funcţie de valoarea muncii prestate de fiecare angajat în parte”.

Revenind la cifre, sigur că ne dorim ca salariul minim să crească şi de fiecare dată când am avut această posibilitate am discutat şi despre salarii şi despre pensii. Reprezintă obiectivul nostru, astfel încât să îi sprijinim pe oameni să nu suporte întreaga povară a ceea ce înseamnă creşterea preţurilor şi efectele pe care le produce inflaţia, doar că până nu vom avea o analiză, pe buget, pe cifre concret, nu doresc să fac nicio referire cu privire la cuantumul cu care va creşte salariul minim”, a mai spus Ciucă.

Întrebat dacă s-a renunţat la majorarea salariului minim la 3.000 de lei, premierul a spus că a făcut referire foarte clar că valoarea va depinde de cifrele care sunt reflectate în proiectul de buget.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Dâmboviţa, că este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie, el arătând că din discuţia cu Asociaţia patronatelor din construcţii, aceştia le-au spus că este mult prea mică o majorare la 3.000 de lei pentru domeniul construcţiilor şi că ei ar prefera în jur de 4.000 de lei.

Este normal să se mărească salariul minim pe economie. Sunt mai multe variante pe care ni le-au prezentat şi cei de la IMM-uri, şi cei din industrie. Sunt ferm convins că împreună cu ministerul de Finanţe, vom lua decizia, dar este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie”, a spus preşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite