Ciucă anunţă aprobarea ratificării protocoalelor de aderare a Finlandei şi Suediei la NATO: Ne înscriem în rândul primelor ţări care au demarat procesul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri proiectul de lege pentru ratificarea Protocoalelor de aderare la Alianţa Nord-Atlantică a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţatt la începutul şedinţei de Guvern că discuţiile de astăzi vor viza aprobarea protocolului. „Astăzi, avem un proiect de lege care vizează ratificarea protocolului de aderare a Finlandei şi Suediei la Alianţa Nord-Atlantică”, a anunţat premierul. 

Şeful Executivului a explicat că România este printre primele ţări care au demarat procesul de ratificare a protocolului. „Este un demers pe care îl facem fiind conştienţi de valoarea strategică privind aderarea celor două ţări la Alianţa Nord-Atlantică şi demers pe care, de asemenea, îl consider a fi unul cât se poate de relevant, ţinând cont că ne înscriem în rândul primelor ţări care au demarat acest proces de ratificare”, a mai spus premierul. 

Suedia şi Finlanda au semnat pe 5 iulie protocolul oficial pentru aderarea la NATO, după ce, la summitul NATO din una iunie, toate ţările şi-au arătat sprijinul pentru primirea Suediei şi Finlandei. Cele două ţări au luat hotărârea să renunţe la neutralitate în urma invaziei ruse în Ucraina.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite