Ciolacu: Educația trebuie să fie din nou un domeniu care să atragă cei mai buni oameni

0
Publicat:

Premierul României a participat la ceremonia de semnare a contractelor finanțate prin PNRR de dotare cu mobilier și echipamente digitale a mai multor unități de învățământ. Ciolacu a precizat ca este momentul ca Executivul să acorde șanse egale tuturor copiilor din România.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Copii români nu au nicio vină că statul a greșit enorm și i-a privat de șanse egale. E momentul ca acum, până când nu e prea târziu, să asigurăm șanse egale tuturor copiilor din România indiferent de locul în care s-au născut”, a precizat Marcel Ciolacu la ceremonia de semnare a contractelor finanțate prin PNRR, apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”

„Guvernul pe care îl conduc a fost învestit doar după rezolvarea celei mai grave crize din sistemul educației românesc de după Revoluție. Doar discutând cu profesorii, împreună cu președintele Senatului, am reușit să găsim soluțiile corecte pentru a reda demnitatea acestei profesii. În noua lege a salarizării specialiștii din educație, alături de profesori și ministerul Educației trebuie să găsească un sistem prin care salariile să reflecte în mod corect respectul cuvenit meseriei și performanța. Pentru că profesorii care muncesc din greu trebuie răsplătiți. Este clar pentru toată lumea că educația trebuie să fie din nou un domeniu care să atragă cei mai buni oameni și de aceea am stabilit deja că în noua lege a salarizării salariile debutanților în educație va porni de la salariul mediu brut pe economie”, a afirmat premierul României.


Șeful Executivului a subliniat că „fără o bază materială, fără un proces de învățare modern, adaptat evoluției tehnologiei și cerințelor pieții muncii nici măcar cel mai bun profesor nu are cum să obțină rezultatele așteptate”.

„Salarizarea corectă, echitabilă, bazată pe performanță profesorilor trebuie însoțită de investiții masive în infrastructura școlară și în procesul didactic. Astăzi, ne aflăm în fața celei mai mari investiții de până acum în modernizarea infrastructurii educaționale a unităților de învățământ din România. Peste 1 miliard de euro din PNRR vor fi folosiți pentru dotarea a peste 5.600 de școli, grădinițe, laboratoare de informatică și știință, ateliere și cabinete școlare”, a precizat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite