Ciolacu, vizită la spitalul „Marie Curie”: Toții copiii vor fi transferați înapoi. Transformatorul era în garanție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu a vizitat în această dimineață spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Sklodowska Curie" pentru a-i vizita pe copiii evacuați. Premierul a precizat că pacienții internați în spitalul „Nicolae Robănescu” vor fi mutați astăzi înapoi.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Toată lumea a ascultat de doamna doctor si nu s-a creat panica. Este evident faptul că astăzi nu se poate aduce un al transformator, se va aduce un alt generator. Toți copii vor fi mutați înapoi. Sunt ferm convins ca vom găsi împreuna la ministerul Sănătății o companie care sa renoveze. Evident că transformatorul a fost achitat de către spital, era în garanție, era nou. Sunt ferm convins că cei care sunt abilitați să facă o anchetă vor veni cu lămuririle”, susține Marcel Ciolacu.

Chestionat dacă minorii care se aflau internați în spital vor fi mutați astăzi înapoi, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că mutarea se va realiza după ce vine curentul.

„Este foarte greu sa prevezi ca un transformator aflat în garanție explodează. Important este că doamna doctor a luat deciziile cele mai bune într-un moment care se putea transforma într-o tragedie”, a adăugat premierul.

„Ăsta este sistemul public în acest moment, de aceea avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii. Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea şi cele unde nu au pornit procedurile, ca să nu pierdem proiectele, le mutăm de pe PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de proiecte să se regăsească fie prin PNRR fie prin Banca Europeană de Investiţii”, susține șeful Executivului.

„O să ne facem un plan de acțiune pe perioada următoare, ăsta e sistemul de acțiune în acest moment. Se va investi masiv în sistemul de sănătate în perioada următoare, era nevoie de așa ceva. Lucrurile încep să prindă un contur și o direcție corectă”, a precizat Marcel Ciolacu.

Un incendiu puternic a izbucnit la Spitalul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București. 110 copii au fost evacuați. Cei mai mulți dintre ei au probleme de neuromotorii. Tot personalul medical a fost evacuat. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut o anchetă.

Potrivit Ministerului Sănătății, a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de Recuperare pentru Copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 oră. 

În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite