Ciucă a discutat cu noul premier al Republicii Moldova, după votul din Parlament. Dorin Recean, invitat în România

0
Publicat:

Nicolae Ciucă a avut, joi seara, o convorbire telefonică cu noul premier al Republicii Moldova, Dorin Recean. Șeful executivului român l-a felicitat pe omologul său pentru votul substanțial obținut și pentru asumarea responsabilității de a conduce Guvernul Republicii Moldova.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

„Premierul României l-a felicitat pentru votul substanțial obținut și pentru asumarea responsabilității de a conduce Guvernul Republicii Moldova, dând asigurări privind continuarea dialogului și identificarea de soluții de sprijin pentru parcursul european”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În cadrul convorbirii, Nicolae Ciucă l-a invitat la București pe omologul de la Chișinău pentru a discuta despre detaliile cooperării inter-guvernamentale.

Republica Moldova are un nou Guvern

Guvernul Recean a primit votul de încredere al Parlamentului, fiind votat de 62 de deputați PAS. De la tribuna Legislativului, Dorin Recean a prezentat programul de guvernare, afirmând că Executivul va menține pacea şi va accelera reforma justiției. 

,,Pacea și stabilitatea, am menționat chiar la deschiderea acestui discurs că, noi trăim vremuri tulburi, vremuri care nu au mai existat de la cel de-al doilea război mondial încoace și noi împreună trebuie să facem față acestor provocări. Trebuie să consolidăm capacitatea noastră de apărare, trebuie să investim în capacitatea noastră tehnică și umană pentru ca să ne apărăm. Și trebuie să investim în capacitatea noastră de a asigura ordinea publică”, a declarat Dorin Recean. 

Alte priorități menționate de noul premier de la Chișinău au fost dezvoltarea economică și integrarea europeană a țării. 

,,Este important să construim Europa la noi acasă, aceasta înseamnă aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acest lucru este despre ce facem noi, în interior, în Republica Moldova pentru ca cetățenii noștri să trăiască mai bine și să aibă oportunități de dezvoltare”, a adăugat acesta. 

Dorin Recean a mai menționat că Republica Moldova se va confrunta și în perioada următoare cu probleme energetice, motiv pentru care a decis crearea Ministerului Energiei. 

Maia Sandu l-a desemnat vineri, 10 februarie, pe Dorin Recean în funcția de premier, după consultările cu formațiunile parlamentare. În aceeași zi, Natalia Gavrilița a demisionat din funcția de prim-ministru, la un an și jumătate de mandat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite