Cîţu plănuieşte o şedinţă de guvern comună România-Israel, după întâlnirea cu preşedintele Reuven Rivlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reuven Rivlin şi Florin Cîţu / FOTO gov.ro
Reuven Rivlin şi Florin Cîţu / FOTO gov.ro

Premierul Florin Cîţu a discutat, marţi, la Palatul Victoria, cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin. Şeful guvernului de la Bucureşti  şi preşedintele israelian au agreat că este nevoie de o şedinţă de Guvern comună între Israel şi România până la sfârşitul pandemiei.

„În cadrul discuţiilor, premierul Florin Cîţu a evidenţiat caracterul special al relaţiei bilaterale româno-israeliene, precum şi nivelul foarte bun al cooperării în domenii sectoriale de interes comun, precum apărare, economie şi turism. Totodată, şeful Executivului a subliniat că Guvernul pe care îl conduce este unul axat pe reforme, iar Forumul de afaceri România-Israel, care va avea loc pe 9 iunie, va reprezenta o bună oportunitate pentru noi investiţii.

Şeful Statului Israel a exprimat apreciere faţă de rolul pe care România îl are în combaterea antisemitismului, transmiţând mulţumiri pentru toate eforturile autorităţilor de la Bucureşti în acest sens. Preşedintele israelian a salutat, totodată, rolul decisiv pe care contactele între poporul român şi cel israelian, dar şi comunitatea cetăţenilor israelieni originari din România, le joacă în dezvoltarea parteneriatului strâns între România şi Israel.

În cadrul discuţiilor, premierul Florin Cîţu a agreat, alături de preşedintele Israelului, că este nevoie ca o şedinţă de Guvern comună România-Israel să aibă loc până la finalul pandemiei, pentru o cooperare şi mai strânsă între cele două state”, arată un comunicat de presă emis de Guvern.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite