Cîțu îi răspunde lui Grindeanu: Nu am așteptări de la bolșevici. Dar am de la conducerea PNL

0
Publicat:

Florin Cîțu a răspuns acuzațiilor aduse de ministrul Grindeanu la adresa guvernărilor de dreapta. Fostul ministru al Finanțelor susține că nu are așteptări de la „bolșevici”, însă are așteptări de la conducerea PNL „să apere munca și rezultatele colegilor liberali”.

Florin Cîțu, fost ministru de Finanțe și premier PNL FOTO: Facebook
Florin Cîțu, fost ministru de Finanțe și premier PNL FOTO: Facebook

„Nu am așteptări de la bolșevici. Dar am așteptări de la conducerea PNL să apere munca și rezultatele colegilor liberali! Nu știu ce este mai grav în politica din România astăzi: miniciunile bolșevicilor despre guvernările anterioare sau lipsa de reacție a conducerii PNL la atacurile mincinoase și manipulatoare ale bolșevicilor lui Marcel Ciolacu”, a transmis fostul ministru de Finanțe.

Florin Cîțu susține că „toți indicatorii arată foarte clar că guvernările de dreapta au fost mai pune pentru români și România”, punctând câteva realizări ale PNL.

Potrivit liberalului, guvernarea de dreapta a reușit: mai puțini secretari de stat, mai puțini angajați la stat, mai puține taxe și mai mici, mai puține împrumuturi la dobânzi mai mici, creștere economică mai mare, inflație mai mică, dobânzi mai mici, PNRR, Anghel Saligny.

„PSD, conform rapoartelor OFICIALE ale Comisiei Europene, este responsabil pentru procedura de deficit excesiv prin care trece Romania”, a subliniat Florin Cîțu.

Grindeanu, atac la fostele guvernări de dreapta

Prim-vicepreședintele PSD și ministrul Transporturilor susține că este nevoie de consolidare fiscală pentru că „60% din banii împrumutați astăzi de România merg pentru plata sau refinanțarea datoriilor din urmă”.

Sorin Grindeanu a punctat că „în timpul guvernărilor de dreapta, deficitul bugetar a ajuns la recordul istoric de 100 miliarde lei (în anul 2020), față de 29 miliarde lei în octombrie 2019 (ultima lună de guvernare PSD)”.

Iar, din cauza acestor derapaje bugetare masive din perioada guvernărilor Orban și Cîțu, datoria guvernamentală a explodat! Ponderea datoriei guvernamentale în PIB a explodat de la 35,1% din PIB în anul 2019 la 48,6% din PIB în anul 2021, potrivit Eurostat. De la 365 miliarde lei (octombrie 2019) datoria guvernamentală a urcat la 558 miliarde lei (noiembrie 2021). Un record negativ cu care cei de dreapta au intrat în istorie: au îndatorat România cu încă 193 miliarde lei! Și, nici în prezent, nu știm unde s-au dus acești bani, în condițiile în care s-au întors în economie sume echivalente cu doar 2% din PIB”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite