Cîţu, despre demiterea unui alt secretar de stat la numai o zi de la numire: Se va rezolva problema. Trebuie să vedem dacă filiala îl mai susţine pe Baciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTOFlorin Cîţu / Facebook Florin Cîţu
Florin Cîţu FOTOFlorin Cîţu / Facebook Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a decclarat vineri că secretarul de stat Cosmin-Costantin Baciu a fost demis din cauza unor chestiuni procedurale, urmând ca lucrurile să fie reglementate curând, astfel încât Ministerul Sănătăţii să aibă şase secretari de stat. El a atras însă atenţia că rămâne de văzut dacă Baciu va mai fi susţinut de filiala Bacău pentru funcţie.

„Aici sunt câteva lucruri - nici procedura n-a fost respectată şi atunci n-avea cum să rămână. În alt doilea rând, avem nevoie de reorganizarea ministerului pentru a face şase secretari de stat şi, pe protocol, al şaselea era pentru PNL. Se va rezolva problema, am vorbit cu Ministerul Sănătăţii, va avea reorganizarea, al şaselea secretar de stat şi apoi vom face numirea. În acelaşi timp, trebuie să vedem dacă filiala îl mai susţine pe dl. Baciu, aici sunt alte discuţii, interne, şi vom vedea”, a spus Florin Cîţu întrebat despre situaţia creată la Ministerul Sănătăţii, unde Cosmin-Constantin Baciu a fost eliberat din funcţie la numai o zi după ce a fost numit.

Propunerea ca Baciu să fie numit secretar de stat a fost votată de PNL Bacău încă din luna februarie.

Referitor la idea că această demitere ar avea legătură cu faptul că PNL bacău îl susţine pe Ludovic Orban pentru preşedinţia Partidului „Nu, nici vorbă, în niciun caz, nu are nicio legătură. Aici, eu am spus de fiecare dată că vreau să avem profesionişti pentru aceste funcţii, e adevărat susţinut de filială, dar profesionişti de fiecare dată, verificaţi, să aibă un CV impecabil, experienţă foarte bună, aici este vorba despre protocolul pe care îl avem în coaliţie”.

Întrebat dacă a aflat despre mesajul preşedintelui PNL Alba, Mircea Hava, Florin Cîţu a declarat că nu comentează ceea ce spun preşedinţii de filiale. „Suntem toţi în campanie”, a menţionat el.

Preşedintele PNL Alba, Mircea Hava, candidat pentru un nou mandat afirmă, într-o postare pe Facebook, că în PNL e prima dată când ”unitatea e greu încercată de disperarea unora de a ajunge unde nu merită, prin nimic altceva decât jocuri de culise şi cuţite înfipte-n spate”. El lansează un apel la unitate, inclusiv la nivelul filialei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite