Cîţu: Am cerut ANSVSA, poliţiei şi ANAF să asigure eficacitatea suspendării transportului cu animale vii. Parlamentul nu şi-a făcut treaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Facebook / Guvernul Romaniei
Florin Citu FOTO Facebook / Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a cerut ANSVSA, poliţiei şi ANAF să asigure eficacitatea măsurii suspendării transportului cu animale vii. El a mai transmis că va relua demersurile pentru modificarea legislaţiei în domeniu, explicând că Parlamentul „nu şi-a făcut treaba”.

„Am cerut ANSVSA, poliţiei şi ANAF să asigure eficacitatea măsurii suspendării transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, şi să aplice cele mai aspre sancţiuni, unde este cazul. Pentru că aud că unii nu respectă această măsură, pe care ANSVSA a comunicat-o încă din 29 iulie. Românii trebuie să ştie că nimeni nu e mai presus de lege, iar, în mandatul meu, mă voi asigura că se şi respectă acest principiu fundamental”, a transmis premierul pe Facebook. 

El a adăugat că „Parlamentul nu şi-a făcut treaba în ceea ce priveşte transportul cu animale vii. Aşa că voi relua cu celeritate demersurile necesare pentru a corecta legislaţia în domeniu”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook. 

Organizaţia de protecţia mediului Agent Green a acuzat parlamentarii USR că au blocat, în ultima zi de lucru legea care ar fi aprobat ordonanţa de urgenţă pentru interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii. "Acum este caniculă şi animalele se coc de vii în vapoare şi camioane", susţin reprezentanţii Agent Green, care consideră că USR se dovedeşte "mai rău decât PSD".

Agenţii de protecţie a mediului au făcut referire la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă  privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, care a fost aprobat de Senat în februarie. În Camera Deputaţilor, în 30 iunie, la votul final, nu a fost întrunită însă majoritatea calificată pentru adoptare. Au fost 115 voturi "pentru", 149 - "contra" şi 25 de abţineri.

ANSVSA - Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a interzis însă săptămâna trecută transporturile de animale de lungă durată. Măsura a fost dispusă în urma temperaturilor foarte ridicate din aceste zile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite