Cioloş îl acuză pe Ciolacu de ipocrizie: Grindeanu şi Tudose fumau pe rupte în Palatul Victoria, iar biroul lui Dragnea era fumoar

0
0
Dacian Cioloş  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Cioloş  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PLUS Dacian Cioloş l-a acuzat luni pe liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu de ipocrizie după ce acesta din urmă a cerut demisia Guvernului pe motiv că premierul a fost văzut fumând în Palatul Victoria. Cioloş motivează că şi alţi lideri PSD precum Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu sau MIhai Tudose au fost văzut fumând în Palatul Victoria sau Parlament.

„Miracol la PSD. Cuprins de un acces brusc de demnitate şi bună-cuviinţă, Marcel Ciolacu, pentru cine nu ştie preşedinte al PSD, cere demisia Guvernului pentru că prim-ministrul a fumat în Palatul Victoria. Ceea ce face PSD acum se cheamă, în limbaj simplu, ipocrizie. Domnul Ciolacu putea să dea dovadă de demnitate şi să ceară o demisie şi atunci când biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, se transformase în fumoar. Nu a făcut-o. A mai avut două astfel de ocazii când Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, prim-miniştri PSD, fumau pe rupte în Palatul Victoria. A ratat şi aceste ocazii. Aşa cum a ratat toate ocaziile de a demisiona sau de a se împotrivi liderilor PSD când puneau România pe butuci. Dar ipocrizia te salvează întotdeauna din a vedea ridicolul şi lipsa de bun-simţ din propria ogradă”, a scris Dacian Cioloş luni pe Facebook.

Fotografia anului. Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri beau şi fumează în biroul premierului. Ce reguli încalcă demnitarii

Mai departe, acesta i-a provocat „la o discuţie serioasă” despre viitorul României pe Marcel Ciolacu şi premierul Ludovic Orban, adăugând că „discuţia despre scrumiere şi chefuri poate să mai aştepte”.

„Ce programe au gândit pentru dezvoltarea ţării cu cele peste 70 de miliarde de euro care ar putea intra în România în următorii ani? Care sunt investiţiile publice prioritare? Cum facem autostrăzile cât mai rapid folosindu-ne de aceşti bani? Pentru că la cum evolueză discursul public la noi parcă văd că unii sau alţii îşi închipuie că banii de la Uniunea Europeană le aparţin şi încep să îşi imagineze tot felul de aiureli în loc să fie atenţi şi precişi cu proiectele de care România are nevoie ca de o gură de aer. Ce fel de economie vrem în ţara noastră, dacă tot vom reconstrui odată cu ceilalţi europeni? Cum va evolua lumea după această pandemie dincolo de ghidonul în care ne ţinem noi nasul ca să nu pierdem subiecte de campanii populiste?

Dacă au curaj şi înţeleg subiectul, îi provoc să ne vedem săptămâna viitoare la orice oră, în orice studio de televiziune sau radio, să vorbim despre viitorul ţării în acest context. Discuţia despre scrumiere şi chefuri poate să mai aştepte”, a conchis Cioloş.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite