Cioloş, despre vizita la Bruxelles: Nu am venit să reprezint pe cineva. Nu iau şi nu am luat niciodată ordine de la cei de aici

0
0

În contextul vizitei lui Dacian Cioloş la Bruxelles, unde are programate întâlniri cu mai mulţi lideri europeni, au apărut mai multe critici cu privire la ce interese reprezintă fostul premier acolo. Într-un comentariu pe Facebook, Dacian Cioloş a precizat că a se află la Bruxelles pentru a vorbi despre ţara la care ţine şi că „nu ia şi nu a luat niciodată ordine” de la cei de acolo.

Cioloş a discutat înainte de a pleca şi cu prim-ministrul Sorin Grindeanu despre vizită şi despre subiecte de interes de susţinut în cadrul întrevederilor, au precizat pentru News.ro, surse apropiate fostului premier.

Dacian Cioloş se va afla la Bruxelles, în perioada 20-24 martie 201. Pentru luni, Cioloş a avut programate patru întrevederi cu comisari europen: preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vicepreşedintele Valdis Dombrovskis, responsabil pentru moneda Euro si dialogul social, şi cu comisarii europeni Phil Hogan si Johannes Hahn, responsabili pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurală, respectiv Politica europeana de vecinătate.

Despre vizita sa la Bruxelles, fostul premier nu a ezitat să ofere detalii printr-un comentariu la o postare pe Facebook a parlamentarului Cristian Ghinea.

image

Marţi, fostul prim-ministru va avea întâlniri cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul şi cu comisarul european pentru Politici climatice şi energie, Miguel Arias Cañete.

Pe 22 martie, Dacian Cioloş se întâlneşte cu preşedintele Parlamentului Europea, Antonio Tajani, cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, cu vicepreşedintele CE, Jyrki Katainen şi cu comisarul Günter Öttinger, responsabil pentru buget si resurse umane.  În ultimele două zile ale vizitei, Cioloş are prevazute o serie de reuniuni cu organizaţii neguvernamentale de la Bruxelles şi cu înalţi funcţionari europeni.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite