Cioloş: „Am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al USR. Rămân în partid”. Drulă, preşedinte interimar până la organizarea unor noi alegeri interne - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciolos

Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR, după ce Biroul Naţional al formaţiunii a respins proiectul de modificare a statutului pe care liderul de partid l-a propus.

„Mi-am anunţat azi colegii că am decis sa demisionez după ce  Briroul a respinsa azi planul pe care l-a cerut„, a declarat Dacian Cioloş luni, explicând că în ceea ce priveşte planul pe care l-a propus colegilor „decurge firesc” din promisiunile pe care le-a făcut în campania internă. 

„Rămân în partid”, a mai afirmat liderul.

Cioloş a anunţat că preşedinte interimar va rămâne fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, până când conducerea partidului va decide să organizeze alegeri. 

Europarlamentarul a mai susţinut că în continuare crede că este nevoie de o dezbatere privind modificarea partidului. 

Potrivit fostului lider de partid, formaţiunea „are nevoie de împrospătare, are nevoie de reconectare la societate şi are nevoie de curajul de a-şi recunoaşte limitele pe care trebuie să le depăşeească în perioada următoare(...)"Şi statutul, şi structurile de conducere ale partidului să fie adaptate vremurilor. USR trebuie să fie adaptat vremurilor pe care le trăim", a mai afirmat Cioloş şi i-a îndemnat pe mebrii formaţiunii să nu părăsească partidul.

„USR are în faţă o perioadă în care să tragă şi învăţămintele participării la guvernare, ce s-a întâmplat în criza politică de la finalul anului trecut şi să ofere o nouă platformă pentru ceea ce se va întâmpla în 2024", a mai explicat Dacian Cioloş. 

Întrebat dacă va mai candida la preşedinţia USR, fostul lider a declarat că nu vede rostul. „Nu, nu are sens”, a spus Cioloş.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite