Ciolacu: Vom merge la Comisia Europeană şi vom negocia anumite capitole din PNRR, v-o spun cu toată certitudinea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu / FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu / FOTO Arhivă

Marcel Ciolacu a vorbit luni seara despre majorarea pensiilor şi alocaţiilor, chiar dacă acest lucru nu este asumat în PNRR. "Vom merge cu cei de la PNL la Comisia Europeană şi vom negocia anumite capitole din PNRR”, a spus liderul PSD la România TV.

   Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că doreşte o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) dacă PSD intră alături de PNL şi UDMR la guvernare. El susţine că există posibilitatea unei astfel de renegocieri, arătând că PSD nu doreşte să îşi "asume" ce a făcut USR în fostul guvern.

"Referitor la sursa bugetară care să acopere mărirea pensiilor şi alocaţiilor, Marcel Ciolacu a spus: „Vom merge cu cei de la PNL la Comisia Europeană şi vom negocia anumite capitole din PNRR. O spun cu toată sinceritatea. Vom merge împreună şi vom demonstra ce este sustenabil şi ce nu este, ce ne angajăm, ce nu ne angajăm”.

"Vreţi să-mi asum eu tot ce a făcut USR-ul în guvern? Eu i-am văzut la televizor. Ei n-au fost pe la guvernare... Şi mai apare şi Orban, nu are nicio treabă cu guvernul, n-au murit oamenii... E cum ar veni Rafila la Sănătate şi n-ar face nimic...”, a adaugat liderul PSD.

"Există la Comisia Europeană această posibilitate. În şase luni anunţi, şi într-un an poţi să mergi la renegociere. Păi, ori facem o treabă cap coadă, ceva cu o logică economică, ori spunem că am încercat, astea-s argumentele... şi ne vedem fiecare de drumul lui”, a explicat Ciolacu.

"În ceea ce priveşte creşterea pensiilor şi alocaţiilor, vom vedea cât este sustenabil de la 1 decembrie, dacă nu, intrăm pe exercviţiul financiar viitor. Din ce să trăiască românii? Vrem să ştim unde merg cheltuielile, şi românii mor de foame în casă, şi de frig”, a conchis preşedintele social-democrat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite