Ciolacu, Tăriceanu, Ponta şi Kelemen au depus un proiect pentru prelungirea mandatului primarilor cu până la 6 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax Alexandru Dobre
FOTO Mediafax Alexandru Dobre

Liderii PSD, ALDE, Pro România şi UDMR au depus un proict de lege pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali, consilieri şi primari cu însă şase luni de la data încetării stării de urgenţă.

Propunerea semnată de Marcel Ciolacu (PSD), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), VIctor Ponta (Pro România), Kelemn Hunor (UDMR) a fost depus joi n Parlament.

„În urmă cu exact o lună de zile spuneam că trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui să fie amânate până după stingerea pandemiei de coronavirus, ca o dovadă de responsabilitate. La acea vreme, dl Orban a înţeles să facă băşcălie. Acum vedem cu toţii că nu putem avea alegeri locale la termen. Dacă Guvernul nu are curaj să adopte o măsură clară şi fermă în privinţa alegerilor locale, nu e problemă, preia iniţiativa Parlamentul”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

 Alegerile locale ar fi trebuit organizate în luna iunie, însă încă de la debutul epidemiei, aproape toate partidele de Opoziţie au cerut amânarea acestora. 

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi seară, că este din ce în ce mai puţin probabil ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie, având în vedere situaţia generată de coronavirus, care a impus restricţii de circulaţie şi interzicerea adunărilor publice. Orban afirmă că trebuie emis un act normativ pentru a prelungi mandatele autorităţilor locale alese.

„Este din ce în ce mai puţin probabil ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie. Nu putem să demarăm procedurile până nu avem convingerea că trecem de vârful epidemiei şi ne apropiem de starea de normalitate. Ar trebui să emitem HG cel târziu în 10 aprilie şi o parte dintre procedurile pre-electorale să se desfăşoare în condiţiile în care există pericol de răspândire”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Ludovic Orban.

„Din punctul meu de vedere este clar că în 28 iunie nu se mai pot organiza alegeri locale”, a mai spus Orban, anunţând că va trebui emis un act normativ pentru a prelungi mandatele autorităţilor locale alese.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite