Ciolacu: Locul României este în Uniunea Europeană și NATO. Prin urlete nu poți dezvolta o țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat pentru formarea unui nou guvern de Coaliție, Marcel Ciolacu, a subliniat la votul din Parlament privind acordarea încrederii noului cabinet, că locul statului român este în UE și NATO.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Vreau să fiu foarte clar: Locul României este în Uniunea Europeană și NATO! Din 2004, suntem protejați de cea mai mare alianță militară din lume. Din 2007, Uniunea Europeană ne-a asigurat peste 50 de miliarde de euro, bani cu care România a putut să se dezvolte.  Dacă alți lideri au altă alternativă de a dezvolta România, să facă un pas în față. Să le spună românilor care sunt soluțiile lor. Altfel, prin minciuni, urlete și manipulare, nu poți dezvolta o țară. O poți doar îngropa”, a susținut premierul desemnat.

„Știți bine că ura și dezbinarea nu mă caracterizează. Eu sunt aici să construiesc pentru români! Este timpul ca România să se ridice prin respect și demnitate”, a mai spus Ciolacu.

Promisiiuni în plenul Parlamentului 

Printre promisiunile făcute de Marcel Ciolacu la tribuna plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului este adoptarea Legii interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat, afirmând că „este nedrept”, la fel cum trebuie făcută și reforma pensiilor speciale. 

Nu mai putem avea două categorii de cetățeni. România nu poate fi împărțită între normali și speciali. Vă anunț cu toate consecintele - susțin cu tărie diminuarea pensiilor speciale pentru parlamentari - este singura soluție pentru a avea legitimitate pentru a tăia apoi pensiile speciale”, a afirmat Ciolacu.  

Premierul desemnat a mai afirmat că pe agenda viitorului Executiv se vor afla și reducerea impozitării muncii și creșterea salariilor. 

Amenințarea UDMR 

Plenul reunit al Parlamentului își dă joi votul de încredere pentru Cabinetul Ciolacu. Din Opoziție, USR, AUR și Forța Dreptei au anunțat deja că nu vor vota Cabinetul Ciolacu.

Printre cei care nu vor vota va fi și UDMR, proaspăt ieșit de la guvernare în urma tensiunilor cu social-democrații și liberalii. Liderii Uniunii au făcut anunțul miercuri, după depunerea listei și programului de guvernare, fiind împinși în afara Executivului.

De altfel, surse din UDMR au susținut pentru „Adevărul” că în cazul ieșirii de la guvernare, vor face opoziție „la sânge” încă din prima zi a Cabinetului Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite