Ciolacu: Sunt ferm convins că vom găsi resursele pentru a micșora impozitarea muncii

0
Publicat:

Președintele PSD se arată convins că vor fi găsite resursele necesare pentru a micșora impozitarea muncii, astfel încât în zona deductibilității să poată fi prinse și plățile pentru școlarizare, creșe și spitale.

Ciolacu dorește scăderea impozitării muncii FOTO: Facebook
Ciolacu dorește scăderea impozitării muncii FOTO: Facebook

„Sunt ferm convins că vom găsi resursele pentru a micșora impozitarea muncii, astfel încât în zona de deductibilități pe venituri să putem prinde și plățile pentru școlarizare, pentru creșe, pentru spitale, astfel încât să dezvoltăm în continuare această societate”, a declarat Marcel Ciolacu la ceremonia de semnare a ordinului comun privind aprobarea Normelor de Aplicare a „Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure pentru creșterea natalității”.

Ciolacu a menționat că prin amendamentele aduse la OUG 119 privind prețul de ,68 la energie electrică pentru toate familiile cu trei copii sau pentru familiile monoparentale, coaliția a arătat că atenția coaliției este „îndreptată către familie și către susținerea familiilor pentru a avea copii”.

„Este evident că ne vom implica în continuare, că ne-am implicat și chiar ieri am hotărât, prin amendamentele pe care le aducem la OUG 119, să venim cu 0,68 lei pentru toate familiile care au în întreținere trei copii sau pentru familiile monoparentale. Deja există o evidență a acestei coaliții îndreptată către familie și către susținerea familiilor pentru a avea copii, indiferent că s-au schimbat prioritățile tinerilor – întâi doresc să-și întemeieze o carieră, pe urmă doresc o familie și cam pe ultimul plan vin să aibă copii”, a precizat Ciolacu. 

Șeful PSD susține că există o problemă a natalității, mai ales în zonele democratice dezvoltate, iar în Uniunea Europeană există o scădere drastică a natalității.

„Este o problemă a natalității, mai ales în zonele democratice dezvoltate în Uniunea Europeană, cu toate că mi se pare că săptămâna trecută s-au anunțat pentru prima oară peste 8 miliarde de oameni la nivel mondial. În Uniunea Europeană există o scădere drastică a natalității. Nu putem vorbi despre un viitor și despre o dezvoltare sustenabilă dacă nu intervenim în zona de natalitate”, a precizat șeful PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite