Ciolacu: Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean. Nu sunt de acord cu mitinguri plătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful PSD a susținut că Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean şi a precizat, potrivit News, că în urma Congresului organizat la Chișinău, va fi consolidată o forță politică profesionistă în statul vecin. 

Ciolacu susține că Republica Moldova are nevoie de social-democrați pro-europeni FOTO Arhivă
Ciolacu susține că Republica Moldova are nevoie de social-democrați pro-europeni FOTO Arhivă

Republica Moldova are nevoie de social-democraţi. Este un moment în care contează mai puţin doctrinele de dreapta sau de stânga, Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean şi, din câte ştiu eu, e aici şi domnul prim-ministru din 2009, dumneavoastră aţi fost primii care aţi declanşat parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat Marcel Ciolacu, în deschiderea lucrărilor Congresului al X-lea extraordinar al Partidului Democrat din Moldova, care a avut loc la Chişinău, potrivit News.

Șeful PSD a mai subliniat că, în opinia sa, românii trebuie să ştie acest lucru, iar partidul trebuie să se ridice la aşteptările lo. „Sunt ferm convins că după acest Congres care cred că va fi sub egida unităţii social-democraţiei, cu toţii vom consolida o forţă politică profesionistă în Republica Moldova, care în perioada următoare va avea foarte multe de spus, atât în Republica Moldova cât şi în România, dar şi în Europa”. 

Liderul PSD a adăugat că Partidul Democrat va avea un nou început în întreaga europă, în ciuda războiului de la graniță și a amenințărilor venite din Rusia.

Este evident că de astăzi Partidul Democrat o să aibă un nou început, este un restart din punctul meu de vedere, pe care îl aştepta toată lumea. Nu este o situaţie plăcută, nu numai în Republica Moldova, ci şi în România şi în întreagă Europă, cu adevărat faptul că Republica Moldova abia a început drumul către Uniunea Europeană şi nu este membru NATO, creează o vulnerabilitate în acest moment, în contextul agresiunii Rusiei asupra unui stat suveran. De aceea mă bucur nespus de mult că ne-aţi invitat şi ne vom putea adresa Congresului”, a mai susținut Ciolacu.

Șeful social-democraților din România le-a mai explicat socialiștilor din Republica Moldova că nu este „de acord cu mitinguri plătite”, arătând că oamenii așteaptă doar soluții, „nu circ, nu strigături”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite