Ciolacu, replică pentru Iohannis: Un preşedinte cu accente de dictator, disperat să acopere un Guvern incompetent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Otav Ganea / Inquam Photos
Marcel Ciolacu FOTO Otav Ganea / Inquam Photos

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a venit joi seară cu o replică la atacul preşedintelui Klaus Iohannis, acuzându-l că nu se comportă ca un şef de stat, ci ca un „politician de la PNL”. Ciolacu l-a acuzat pe Iohannis că Guvernul nu are un plan de relansare al economiei şi că încearcă „cu disperare” să acopere „un Guvern incompetent şi incapabil”.

„Ultimele ieşiri publice mi-au arătat că a apucat pe o cale greşită. Iohannis este un politician cu accente de dictator, care trebuie să aibă mereu dreptate. Iohannis trebuia să fie garantul Constituţiei, dar el atacă în continuu instituţii fundamentale ale statului precum Parlamentul şi Curtea Constituţională. Prin asta, Iohannis slăbeşte democraţia şi netezeşte drumul către un trecut pe care ni-l doream uitat.

Iohannis nu este un partener instituţional. Este doar un alt politician de la PNL care a preferat un loc cald la Cotroceni deşi în trecutul pe care îl blamează îşi dorea să fie premierul adus de mână de PSD”, a răbufnit joi seară Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Acesta l-a acuzat pe şeful Statului că acesta alături de Guvern nu a venit cu un program de relansare al economiei şi că în loc să vorbească despre asta, vorbeşte despre PSD.

„De două luni de zile aşteptam de la Iohannis şi Guvernul pe care îl conduce un program de relansare a economiei. Avem peste un milion de şomeri, majoritatea oamenilor mai au bani să supravieţuiască doar o lună de zile. Populaţia nu este testată, firmele se închid în fiecare zi şi aruncă sute de mii de oameni în şomaj. Guvernul nu mai este credibil şi nu se mai poate împrumuta. Guvernul, în curând, nu mai are bani de salarii şi pensii. Mai mult, PNL şi Guvernul se folosesc de pandemie ca să fure prin firmele de casă.

Deşi românii se confruntă cu aceste probleme în fiecare zi, Iohannis nu vorbeşte despre un proiect de relansare a economiei! Nici în seara asta nu am auzit nimic despre asta. Niciun cuvant. Vorbeşte doar de PSD”, a adăugat liderul interimar al PSD.

„Nu mai daţi vina pe PSD”

În încheiere Ciolacu le-a transmis liberalilor să nu mai arunce „vina pe alţii”.

„La fiecare ieşire, nu vedem decât o revărsare de ură şi o batjocură la adresa românilor care aşteaptă soluţii pentru ceea ce pun mâine pe masă, pentru locurile lor de muncă, pentru familiile lor. Vedem un preşedinte disperat să apere un Guvern incompetent şi incapabil să vină cu un proiect care să protejeze veniturile românilor.

România se confruntă cu o pandemie şi cu o criză economică gravă. De şase luni de zile, PNL este la guvernare. PSD este în opoziţie. Nu mai aruncaţi vina pe alţii. Aveţi toată puterea! Guvernaţi! Luaţi măsuri pentru români”, a declarat Marcel Ciolacu joi seara într-o conferinţă de presă”, a conchis Ciolacu.

Iohannis: PSD şi acoliţii săi vor să se întoarcă la corupţie, proastă guvernare şi ineficienţă

Replica lui Ciolacu vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a atacat foarte dur PSD pentru legile din Parlament şi pentru faptul că au salutat decizia CCR privind anularea unei părţi din amenzile date în perioada stării de urgenţă.

„Îi vedem pe cei pe care îi ştim prea bine de ani de zile, oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupţie, proastă guvernare şi ineficienţă. Ei, adică PSD şi acoliţii săi, sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucţie al întregii naţiuni să eşueze. Confruntată cu o ameninţare fără precedent, România - la fel ca toate celelalte state ale lumii  - a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni şi pentru a preveni răspândirea Coronavirusului.

Am văzut ieri cu câtă satisfacţie au primit unii politicieni decizia Curţii Constituţionale privind amenzile instituite în această perioadă de stare de urgenţă. Este încă un semn de nepăsare, inconştienţă şi neînţelegere a misiunii pe care o au, dar şi o dovadă că pentru aceşti politicieni interesul politic este mai presus de oameni”, a precizat Klaus Iohannis

Vezi declaraţia integrală a preşedintelui.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite