Ciolacu, primul atac la Grindeanu: E insuficient să revendici preşedinţia doar pentru că ai ocupat cea mai înaltă funcţie din partid în statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu alături de un posibil contracandidat la Congresul PSD. FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu alături de un posibil contracandidat la Congresul PSD. FOTO Mediafax

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv, că va decide, în 19 februarie, dacă va candida sau nu Congres. Ciolacu a lansat săgeţi şi către Sorin Grindeanu, precizând că nu poţi pretinde scaunul de preşedinte doar pentru că vremelnic ai ocupat funcţia de premier.

„Discuţia din data de 19 (când va avea loc următorul Comitet Executiv al PSD – n.r) o să fie lămuritoare”, a spus Ciolacu, luni, întrebat când va decide dacă va candida sau nu la Congres. „Consider în continuare că nu este o prioritate Congresul. Prioritatea este strategia partidului şi organizarea pentru alegeri să fim pregătiţi orice variantă de alegeri. Domnul Claudiu Manda o să fie şeful de campanie, dânsul va lucra îndeaproape cu domnul Mihai Tudose, doi oameni care ştiu să facă alegeri şi care au câştigat alegeri”, a continuat Ciolacu, după şedinţa CEx. 

Întrebat de ce anume depinde candidatura sa, Ciolacu a spus „De o formulă cât mai bună. O echipă şi o formulă cât mai bună”, dar a negat că ar putea candida împotriva lui Sorin Grindeanu.

Ciolacu crede că PSD trebuie condus de o persoană care a reputat victorii politice. „Îmi place să mă uit la istoria, nu neapărat îndepărtată, şi recentă, şi să învăţ din greşelile altora, chiar dacă deranjează sau nu. Cred că preşedintele Partidului Social Democrat  - încă cel mai mare partid din România - trebuie condus de o persoană care are şi anumite victorii. Este insuficient să revendici scaunul de preşedinte al Partidului Social Democrat doar în virtutea faptului că ai, la un moment dat, vremelnic, cea mai înaltă funcţie din partid în statul român”, a conchis Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite