Ciolacu: „Dacă continuăm cu pomeni electorale, se duce România în cap”. Cine sunt „măgarii” care critică pensionarii

0
Publicat:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a precizat că statul nu-și mai poate permite pomeni electorale, dar nici nu poate să-i uite pe cei vârstnici, atacându-i pe cei care contestă mărirea pensiilor, numindu-i măgari.

Marcel Ciolacu, premier al României și președinte al PSD FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premier al României și președinte al PSD FOTO Inquam Photos

Nu am nicio reţinere să spun: sunt un om care îmi asum lucruri, şi bune, şi rele. Dacă continuăm cu pomeni electorale, se duce România în cap. Şi normal că mediul de afaceri vede că suntem direcţionaţi doar într-o anumită zonă, dar nici nu mai pot să rabd să-i văd la televizor că în continuu discută de unde sunt bani pentru pensionari. Şi mă, măgarilor, oamenii ăia au construit România, oamenii aceia sunt părinţii şi bunicii noştri! Eu nu pot lăsa acei oameni să moară de foame, să nu aibă bani de medicamente. Sunt o prioritate a unui guvern condus de un social-democrat, dar avem obligaţia de a menţine echilibrul, s-au terminat extremele!”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă, la conferința de alegeri de la PSD Satu Mare.

Liderul de la Palatul Victoria a precizat că trebuie tratate lucrurile cu echilibru. „Avem obligația de a menține un echilibru. Nu încercați să aveți discursul extremismului, pentru că nu ne ajută la nimic. Dormim liniștiți în case pentru că suntem membri NATO, dacă nu eram, nu dormeam liniștiți. Am ajutat Ucraina și suntem solidari. Oameni buni, nu am luat de la nimeni nimic din casă pentru a ajuta Ucraina”, a mai afirmat Marcel Ciolacu. 

Da, transportatorii au dreptate și trebuie să existe culoare separate UE și non-UE, dar nu-mi cereți să dau cu pietre în Ucraina”, a continuat premierul României.

Critici la adresa extremiștilor

Marcel Ciolacu a vorbit și de beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană, precizând că „suveraniștii” nu vin și cu argumente privind ce ar însemna plecarea din UE.

Avem o şansă unică fiind în Uniunea Europeană şi acest lucru trebuie să-l spunem de fiecare dată, că locul României este în Uniunea Europeană. Nu mă interesează că un adversar politic iese la televizor şi el spune că e mai bine să plecăm din Europa. Ce mă deranjează e că nu îl întreabă imediat cineva: Ai putea să ne dai ce soluţie ai dacă ieşim din Europa? Unde ne în toarcem şi cu câţi zeci de ani noi ne întoarcem înapoi? Ne uităm şi scoatem din discursul lui tot ce ne-a dezbinat timp de 30 de ani? Oameni buni, avem copii, toţi acasă, unii sunteţi tineri, veţi avea familii şi copii, ce construim noi? Tot ce am urât sau vrem că construim un viitor real şi al noştri şi al copiilor noştri şi al României, în primul rând, fiindcă în primul rând suntem români, pe urmă suntem pesedişti”, a continuat Ciolacu.

Primul test electoral pe care îl dau partidele este cel legat de europarlamentare, care vpor avea loc pe 9 iunie. Campania electorală va începe cu 30 de zile înainte, iar cu 60 de zile înainte vor fi gata și listele finale cu candidații de la toate formațiunile 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite