Ciolacu: Moţiunea de cenzură nu trece! Care e propunerea lor de prim-ministru? Să strângi semnături e mult mai uşor decât să convingi parlamentari să voteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, consideră că moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie nu va trece şi acuză partidele iniţiatoare că nu au un plan, nu au program de guvernare şi nici propunere de prim-ministru, concluzia sa fiind că ”să strângi semnături e mult mai uşor decât să convingi parlamentari să fie în sală şi să voteze”

”Moţiunea NU TRECE ! În următoarele zile vom asista cum opoziţia formată din CINCI partide se va strădui să treacă o moţiune de cenzură. Ca de obicei, nu au niciun program de guvernare, nici măcar o schiţă, un minim proiect în situaţia (puţin probabilă) în care vor ajunge la guvern. Ştie cineva care e propunerea lor de prim-ministru?! NU! Tot ce vor e să dărâme şi atât!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor spune că îi este greu să înţeleagă cum vor decurge întâlnirile între Ludovic Orban, Dan Barna, Victor Ponta, Eugen Tomac şi Kelemen Hunor, ”oameni cu viziuni diferite, unii de stânga, alţii de dreapta, fără niciun program de guvernare, fără nici un plan”.

”Nu cred că va trece nici acestă moţiune de cenzură. Oricâte perdele de fum vor mai ridica în perioada următoare, un lucru e sigur: să strângi semnături e mult mai uşor decât să convingi parlamentari să fie în sală şi să voteze! Îi vedeţi, da?! Nu trece!”, conchide preşedintele Camerei.

Reacţia sa vine după ce preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a anunţat că a reuşit să strângă peste 233 de semnături din partea parlamentarilor pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, acesta fiind numărul de voturi care ar putea duce la căderea Guvernului. Orban spune că sunt ”antamate” discuţii cu 240 de parlamentari care ar semna moţiunea.

Doi parlamentari PSD au semnat moţiunea de cenzură a PNL, susţin surse politice pentru Adevărul. În schimb, nouă parlamentari ai Opoziţei - de la ALDE, PMP şi ProRomânia - au trecut de partea premierului Viorica Dăncilă, deşi au semnat moţiunea.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite