Ciolacu, la dezbaterea PNRR: Această coaliţie a jmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid şi firmele sale de consultanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciolacu, Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Ciolacu, Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Marcel Ciolacu a declarat în Parlament, la prezentare PNRR că actuala coaliţie de guvernare se foloseşte de plan pentru a justifica un viitor accord cu FMI şi că au vrut „să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientele de partid şi firmele sale de consultanţă”. El a mai spus că măsurile de austeritate nu vor primi votul PSD în Parlament.

„PSD a scăpat România de împrumuturile de la FMI, iar actualul Guvern, PNL, USR le va readuce în ţară, vă folositţi de PNRR pentru a vă justifica austeritatea şi viitorul acord cu FMI. (…)Aţi îndatorat România pet trei generaţii, în loc să luaţi banii europeni gratis, dumneavoastră luaţi mai întâi împrumuturile”, a declarat Marcel Ciolacu în plen.

El a acuzat coaliţia aflată la guvernare de „deturnarea” planului Europei către clientela de partid. 

„Domnule Orban, dumneavoastră aţi văzut acest plan, l-aţi citit, îl aveţi în detaliu? Stimaţi colegi, această coaliţie a jmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid şi firmele sale de consultanţă. Apropo domnule Barna câte rude aveţi pe lista de aşteptare la proiectele din PNRR? Tot ce PSD v-a cerut a fost transparenţă, descentralizare şi spijinul concret pentru firmele româneşti. V-am cerut proiecte de care să beneficieze românii din toate regiunile ţării. indifferent că trăiesc în marile oraşe sau la sat. V-am cerut mecanisme de control împreună cu partenerii sociali şi pentru toate acestea v-am dat soluţiile necesare, am vrut să fim constructive pentru că am înţeles că aceasta este cea mai importantă oportunitate a României de ainterveni în decalajele dintre zonele de dezvoltare ale ţării”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Cîţu prezintă PNRR în Parlament: „Nu este un plan politic. Garantează că vom avea o guvernare liberală cel puţin 8 ani de acum încolo” LIVE VIDEO

Preşedintele PSD a spus că actuala guvernare şi-a bătut joc, motiv pentru care a fost refuzată de Comisia Europeană. 

„V-aţi bătut joc, de asta aţi fost refuzat de două ori până acum de Comisia Europeană. De asta veţi fi ultimul govern din Uniunea Europeană care va depune acest plan. Nu ştiu dacă aţi aflat dar unii dintre miniştrii dvs au început să fie subiect de bancuri prin Cancelariile Europene. Comisia Europeană vă tratează ca pe un elev repetent care nu îşi face temele şi îl trimite acasă să mai înveţe carte”, a mai adăugat Ciolacu. 

Preşedintele PSD i-a întrebat pe guvernanţi dacă au văzut planul. El a mai precizat că celelalte state şi-au propus să investească masiv cite un domeniu, însă guvernul României şi-a propus doar să taie.

„PSD este total împotriva anti-reformei guvernării Ciţu-Barna. (…)Niciuna dintre măsurile de austeritate nu va primi votul PSD aici în Parlament”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

„Din câte ştiu sezonul la schi s-a încheiat în România”, a spus Marcel Ciolacu şi a mai completat că îi transmite preşedintelui României să citească „prostiile lui Cîţu şi Barna din PNRR, astfel încât să încetăm să ne mai facă de râs la Bruxelles”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite