Ciolacu, întâlnire cu reprezentanții patronatelor: „Guvernul susține industria românească”. Ce promisiuni au fost făcute pe zona de fiscalitate

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, că Guvernul susține industria românească atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative.

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia Foto: Guvern
Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia Foto: Guvern

Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât și proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în țară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susținere industriei românești atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Executivului.

Conform sursei citate, reprezentanții Confederației Patronale Concordia au apreciat investițiile publice fără precedent direcționate pentru finanțarea proiectelor de infrastructură care se derulează în România și au subliniat faptul că, împreună cu dezvoltarea proiectelor rutiere, este necesar un accent mai puternic asupra celor din sectorul feroviar.

În consultările cu reprezentanții Concordia au fost abordate și teme legate de fiscalitate și combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale. Reprezentanții Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, în funcție de rezultatele obținute în primele luni de aplicare și de propunerile venite din partea mediului de afaceri”, arată sursa citată.

Iar o altă temă „importantă” de discuție a vizat promovarea produselor românești pe piețele internaționale prin pârghiile pe care Guvernul le are la dispoziție.

Stabilizarea prețurilor la unele categorii de produse a fost un alt subiect în dialogul reprezentanților Guvernului cu cei ai patronatelor. „În acest context, premierul Marcel Ciolacu a arătat deschiderea Guvernului spre consultarea mediului de afaceri pentru stabilirea unui acord de voluntariat care să aibă în vedere stabilitatea prețurilor la unele produse alimentare”, a subliniat Executivul.

Conform Guvernului, dialogul cu Confederația Patronală Concordia va continua cu o succesiune periodică. La întâlnirea care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria, din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, au mai participat la discuții: vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, secretarul de stat în ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Cristian Vasilcoiu, reprezentanții Cancelariei Prim-Ministrului Florin Spătaru, consilier de stat, și Mihai Constantin, secretar de stat.

Iar delegația Confederației Patronale Concordia a fost condusă de președintele organizației, Dan Șucu, și de directorul executiv, Radu Burnete.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite