Ciolacu, întâlnire cu Maia Sandu: România sprijină total eforturile pro-europene de la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Camerei Deputaților s-a întâlnit astăzi cu președinta Republicii Moldova, în cadrul vizitei oficiale pe care aceasta o desfășoară în România. Ciolacu susține că va include în viitorul program de guvernare un plan economic care să sprijine investițiile românești din Moldova.

Marcel Ciolacu, întrevedere cu președinta Republicii Moldova FOTO: Facebook
Marcel Ciolacu, întrevedere cu președinta Republicii Moldova FOTO: Facebook

„Un plan economic concret care să sprijine investițiile românești în Republica Moldova este cea mai bună garanție pentru a genera încrederea cetățenilor moldoveni în parcursul european. Singura soluție în acest context regional tensionat este parteneriatul cu România pentru a avea o viață mai bună alături de familia europeană! I-am transmis astăzi doamnei președinte Maia Sandu intenția noastră de a include aceste măsuri în viitorul program de guvernare”, susține Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților a asigurat-o pe Maia Sandu că România va continua să acorde asistență financiară, economic și politică Republicii Moldova, în „aceste vremuri deosebit de grele”.

De asemenea, acesta a precizat că Republica Moldova va avea parte de „securitate și prosperitate” pentru a se concentra în procesul de integrare europeană.

„România sprijină total eforturile administrației pro-europene de la Chișinău de păstrare a ordinii constituționale și a statului de drept în fața amenințărilor de securitate ale Moscovei. Republica Moldova va avea parte de securitate și prosperitate pentru a își concentra eforturile pe procesul de integrare europeană”, a adăugat liderul PSD.

Președinta Republicii Moldova se află astăzi într-o vizită oficială în România. Aceasta a avut o întâlnire cu președintele României, în care au discutat teme economice, de securitate și relația cu Uniunea Europeană.

Totodată, șefa statului moldovean a avut o întrevedere și cu premierul României, ocazie cu care cei doi au discutat „teme legate de situația de securitate din Republica Moldova și evoluțiile contextului de securitate regională în scopul identificării celor mai potrivite modalități de contracarare a efectelor agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei în plan economic, social și umanitar”.

Moldova, stat cheie pentru Occident

Republica Moldova a ajuns în atenția marilor actori internaționali, fie că este vorba de sprijinul anunțat prin vocea președintelui SUA, fie prin informațiile legate de o posibilă destabilizare a Chișinăului prin intervenția rușilor.

Președinta Republicii Moldova a afirmat, în timpul declarațiilor comune cu Klaus Iohannis, că țara sa simte „mai mult ca niciodată sprijinul puternic al României pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru pace, bunăstare și viitorul nostru european”.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a subliniat, în declarația de presă comună cu Maia Sandu, că statul nostru este alături de țara vecină și a atras atenția asupra acțiunilor ruse de destabilizare a Chișinăului de către Moscova.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite