Ciolacu, despre majorarea pensiilor: Pensionarii merită o pensie mărită cât mai mult

0
Publicat:

Coaliția de guvernare nu a ajuns la o înțelegere în ceea ce privește majorarea pensiilor, Marcel Ciolacu susține că procentul va fi stabilit prin construcția bugetului de stat pe anul viitor.

Majorarea pensiilor, decisă în cadrul coaliției de guvernare FOTO: Facebook
Majorarea pensiilor, decisă în cadrul coaliției de guvernare FOTO: Facebook

„Sunt ferm convins că vom lua o decizie în coaliție. Cred că pensionarii merită o pensie mărită cât mai mult. Haideți să vedem cum facem și care sunt diferențierile. Știți foarte bine că sunt categorii care au pensii de 20.000 și categorii care au 1.500. Procentul clar de majorare a pensiilor se face prin construcția bugetului de stat pe anul viitor”, a precizat liderul PSD, prezent la INDAGRA și INDAGRA FOODS.

În ceea ce privește scoaterea plafonului de 9,4 la pensii din PNRR, Marcel Ciolacu susține că „cu certitudine” acel procent nu va mai exista.

„Cu certitudine acel procent de 9,4 nu va mai exista în PNRR.  Premierul Nicolae Ciucă a mers la Bruxelles și vorbește în numele României. Nu există niciun plafon, în nicio țară din Europa. Ni se pare corect ca acel plafon să fie scos, mai ales că noi nu ne putem asuma un plafon pentru următorii 50 de ani. Este o aberație”, susține Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a făcut referire și la pensiile militare, considerate pensii speciale, conform analizei Băncii Mondiale. Marcel Ciolacu speră ca această problemă să fie rezolvată.

”În acest moment, în recomandarea Băncii Mondiale, cum au fost prinse de către ministrul Muncii, doamna Turcan, domnul Cîţu şi domnul Ghinea, au trecut pensiile ocupaţionale ale Armatei ca fiind pensii speciale. Sperăm să reuşim să rezolvăm această problemă”, a precizat acesta.

Problema pensiilor militare

Președintele PSD se arată convins de faptul că premierul Ciucă va încerca să facă toate eforturile pentru a scoate din PNRR prevederea potrivit căreia pensiile militare sunt considerate pensii speciale.

”Sunt convins că premierul Ciucă va încerca să facă toate eforturile pentru a scoate din PNRR prevederea introdusă de niște neaveniți prin care pensiile militare sunt considerate pensii speciale. Ca fiu de militar, voi fi întotdeauna de partea militarilor. Și sper ca toată lumea să își facă treaba pentru ca militarilor să li se facă dreptate” , a precizat Marcel Ciolacu, ieri, cu ocazia Zilei Armatei Române.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite