Ciolacu cere noi demisii și suspendări: Trebuie să desființăm instituții cu totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a cerut ministrei Muncii să suspende mai mulți șefi de AJPIS, până la finalizarea anchetei disciplinare în cazul „azilelor groazei”, în timp ce șefilor de CJ le cere să demită directorii de la Direcții de Asistență Socială.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

Suntem la finalul controlului la nivel național, pe care l-am cerut în șed de Guvern și deja există date și fapte clare care ne obligă pe toți să luăm decizii ferme. Există o situație de netolerat, județe unde s-au găsit centre fără autorizație, centre care funcționau clandestin, toate sub ochii funcționarilor statului român, plus alte centre cu probleme grave, închise sau cu activitatea suspendată”, a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

E inadmisibil acest lucru. Cele mai multe cazuri sunt în Arad, Giurgiu, Constanța, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și București. Mai ales în Sectorul 1. Solicit noului ministru al Muncii ca toți șefii Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecții Sociale, celebrul AJPIS, din aceste județene, plus șeful Agenției Municipale București, să fie urgent suspendați din funcție până la finalizarea anchetei disciplinare. Totul legal”, a completat premierul României.

Suspendare, nu și demitere a șefului Inspecției Muncii

Am descoperit că e o problemă uriașă și cu munca la negru. Câteodată erau condiții de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce privește condițiile de muncă. Inspecția Muncii nu și-a făcut datoria. Doamna ministru, vă rog să luați aceeași măsură în cazul șefului acestei instituții.  Trebuie să desfințăm instituții cu totul, care și-au dovedit incapacitatea să facă față cerințelor în acest moment”, a mai solicitat Marcel Ciolacu.

„Cer președinților de CJ-uri, în subordinea cărora sunt DGASPC-urile, din județele amintite, să înceapă să schimbe toți acești directori din funcție. E evident că nu și-au făcut treaba și datoria. Dacă nu o fac, tot ei vor răspunde în fața românilor”, a mai afirmat liderul de la Palatul Victoria.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre modificarea legislației în ceea ce privește modul de evaluare și acreditare a centrelor de asistență socială. „Am văzut că doamna ministru a Muncii e determinată să vină cu noile propuneri legislative”, a afirmat lideru PSD. 

Acesta a punctat faptul că săpt viitoare vor fi consultări organizațiile de profil. „Până pe 31 august trebuie să finalizați un proiect de lege pentru a-l înainta Parlamentului”, a mai spus șeful PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite