Ciolacu: I-am cerut lui Bălășoiu să-și dea demisia de onoare din Parlament / Săgeți către Gorghiu

0
Publicat:

Marcel Ciolacu a precizat, miercuri, că a cerut demisia de onoare a deputatului Aurel Bălășoiu din Parlament. Referitor la petiția inițiată de Alina Gorghiu, șeful PSD a spus că e o „fandoseală”.

Ciolacu i-a cerut demisia din Parlament lui Bălășoiu FOTO Mediafax
Ciolacu i-a cerut demisia din Parlament lui Bălășoiu FOTO Mediafax

Chestionat dacă nu s-a grăbit cu decizia demiterii lui Aurel Bălășoiu din PSD, Marcel Ciolacu a precizat: „A fost o decizie corectă”. PSD a luat decizia săptămâna trecută, la o zi de la apariția scandalului în care Bălășoiu a ajuns să fie în atenția Parchetului ÎCCJ pentru viol și act sexual cu un minor.

Întrebat dacă a primit mesaje de la cel care a făcut dezvpluirile în cazul Bălășoiu, Ciolacu a punctat: „În fiecare seară eu am 200, 300 de mesaje pe Whatts App. După așa presupusa comunicare a unui cetățean care are anumite probleme medicale și ar trebui să intre în acea zonă, nu a existat o comunicare

Marcel Ciolacu a negat că ar fi discutat cu Bălășoiu după apariția scandalului. „Nu. A vorbit cu liderul de grup (n.r. - Alfred Simonis)”.

Acuzații de ipocrizie

Liderul PSD a trimis și săgeți către Alina Gorghiu, care a inițiat o petiție pentru a forța demisia lui Bălășoiu din Parlament. „Dacă doriți să susținem proiecte politice care nu au nicio treabă cu legile statului român, nu mă puneți, că nu o fac. Nu sunt ipocrit. Când romînii te aleg, doar românii te pot schimba (...) Eu i-am cerut să-și dea o demisie de onoare. Restul, cu fandoseli și strâns de semnături, sunt speculații de genul ăsta. Nu intru în acest circ”,  conchis șeful PSD.

Aurel Bălășoiu (ex-PSD), deputat implicat într-un scandal sexual, nu poate fi sancționat de Parlament sau lăsat fără mandat, neexistând instrumente la îndemâna Legislativului sau a electoratului de taxare a acestuia.

Toate prevederile parlamentare, fie că vorbim de Regulamentul Camerei Deputaților, Statutul deputaților și senatorilor sau Regulamentul ședințelor comunelor, nu furnizează niciun instrument prin care Legislativul să tragă la răspundere un deputat aflat în situaţia lui Aurel Bălășoiu. Mai mult, nici prin Constituție nu sunt prevederi prin care mandatul de ales să fie pasibil de a fi încheiat mai devreme de 2024. Singurul mod de îndepărtare din funcție a lui Aurel Bălășoiu este demisia sa sau prin condamnarea definitivă la închisoare cu executare. Nici măcar o pedeapsă cu suspendare nu lasă fără mandat un parlamentar.

PNL vrea demisia ex-PSD-istului

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a iniţiat o petiţie prin care solicită demisia din Parlament a deputatului Aurel Bălăşoiu. „Fiecare om face ce vrea în intimitate, inclusiv oamenii politici, însă dosare penale pentru infracţiunea de viol şi acte sexuale cu minori sunt ceva ce greu îţi imaginezi legat de un parlamentar. Este o infracţiune oribilă. A fi parlamentar presupune în primul rând să reprezinţi un model pentru cetăţeni. Nu este cazul deputatului Bălăşoiu”, susține reprezentanta PNL în petiția lansată.

Într-o declarație de presă, Gorghiu a precizat că revizuirea Constituției ar trebui să conțină și un instrument prin care un ales să-și piardă mandatul înainte de termen. „Când vom revizui Constituția, cu siguranță va trebui să ne gândim la modalitatea în care un parlamentar, care a obținut votul electoratului, poate fi schimbat tot cu votul electoratului, înainte de termen, pe motive justificate”, a afirmat Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite