Ciolacu: „Ar fi total neserios să venim cu alte modificări la Codul Fiscal”. Ce spune despre pensiile speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României susține că ar fi „total neserios” să fie adoptate noi modificări la Codul Fiscal, în contextul în care legea abia a trecut testul CCR și merge la promulgare.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV

„Din punctul meu de vedere ar fi o abordare total neserioasă ca să venim cu alte modificări la Codul fiscal după această lege de asumare. Consider că prioritatea Guvernului și a Parlamentului e de a închide jalonul din cererea de plată numărul 4 reforma fiscală care va avea aplicare în anul 2025. E total neserios să venim cu alte modificări când abia acum legea de asumare a plecat către promulgare”, a transmis Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Șeful Guvernului a adăugat că așteaptă propunerile de reorganizare de la toate ministerele, agențiile și companiile de stat, după promulgare având cadrul legal pentru a se face acest lucru.

Ciolacu: Legea pensiilor speciale, cel mai greu jalon

Marcel Ciolacu a precizat și că legea pensiilor speciale a fost promulgată de Klaus Iohannis, jalon pe care l-a descris ca fiind „cel mai greu și important” din PNRR.

„Altă veste bună este că reforma pensiilor speciale a fost promulgată. Este cel mai greu și mai important jalon din PNRR îndeplinit în acest an, de care depinde încasarea a încă 3 miliarde de euro”, a precizat premierul.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind pensiile de serviciu, după ce plenul Camerei a adoptat decizional proiectul, în acord cu solicitările Comisiei Europene și deciziile CCR.

Șeful Statului a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a anunțat Administrația Prezidențială.

Proiectul de lege a fost dezbătut de Parlament în procedură de urgență și adoptat în comisiile de la Camera Deputaților fără modificări de fond faţă de forma pe care a adoptat-o Senatul săptămâna trecută. 

Curtea Constituţională a solicitat o serie de modificări ale proiectului doar în legătură cu pensiile de serviciu ale magistraţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite