Ciolacu anunţă cooptarea UDMR şi minorităţile în noua guvernare: Este necesar să fie prinse în această construcţie politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu. FOTO Shutterstock
Marcel Ciolacu. FOTO Shutterstock

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că UDMR şi Grupul minorităţilor vor face parte din noua majoritate parlamentară. De asemenea, liderul social-democrat a cerut împărţirea funcţiilor conform ponderii politice.

„Sperăm să intrăm într-o logică de construcţie. Eu cred că este cea mai bună soluţie în acest moment. Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară, pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar cred că România nu îşi permite o astfel de abordare.  Am avut o primă întâlnire şi vom continua să avem întâlniri şi poate vom ajunge la priorităţile românilor. Primul lucru pe care l-am cerut ieri a fost execuţia bugetară. Aşa am început ieri discuţia. O să ne uităm atent pe ea astfel încât să nu minţim românii, ce se poate anul acesta şi ce se poate anul viitor. Săptămâna viitoare sper să venim cu o rectificare bugetară aşteptată de autorităţile locale”, a declarat Ciolacu.

Liderul social-democrat spune că Florin Cîţu „ a realizat că nu mai poate fi prim-ministrul României, ceea ce este foarte important.”

„Să nu pornim la împărţitul ministerelor fără să vorbim de oamenii cei mai capabili pentru acele funcţii, cum e domnul Jianu, de exemplu. Aţi văzut ce a însemnat să împarţi portofoliile în fes. Fostul guvern s-a împărţit în fes. Dacă acea logică nu a funcţionat sunt ferm convins că vom găsi dialog cu PNL să schimbăm această logică. Nu am avut nicio discuţie despre împărţirea ministerelor. Există o cutumă parlamentară care aşează lucrurile în logica lor. O să las eu de la mine şi nu o să o fac după scorul din sondajele de opinie. Cred că este necesar ca UDMR şi minorităţile să fie prinse în această cosntrucţie politică”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite