Ciolacu afirmă că nu e nevoie de măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de energie

0
Publicat:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, că Guvernul nu ar trebui să mai ia măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de energie electrică și gaze, deoarece acesta este mai mic cu 8% și 18% față de 2021.

 FOTO Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu afirmă că populația din România a redus deja consumul de energie. Liderul PSD consideră că românii trebuie să fie lăsați în pace deoarece știu să facă economii și singuri, atunci când este nevoie. 

"Pe cap de locuitor, România consumă cea mai puţină energie din întreaga Europă (...), de două ori şi jumătate mai puţin decât un german (...). Anul acesta, am consumat, conform INS, cu 5,2% mai puţină energie electrică. Dacă ne uităm la populaţie, deja am consumat cu 8% mai puţin. Ce vrem noi, de fapt, ce economie să mai facă România, cu cel mai mic consum din Europa? (...)

Noi trebuie să îi lăsăm pe români în pace, au singuri înţelepciunea de a face economii atât cât au nevoie, fiindcă fac o economie la propriul buget al familiei. Deja am dovedit că reacţia românilor este una corectă şi să nu mai intervenim cu astfel de anunţuri. (...)

Avem o reducere de consum la gaze de aproximativ 18%, deci reacţia a fost una pe măsură, toată lumea a început să se gospodărească. Nu cred că Guvernul trebuie să vină cu măsuri suplimentare, să cerem ceva românilor în această perioadă, pentru că este aberant", a declarat Ciolacu, marţi, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a spus că în prezent cel mai mare consum de energie se înregistrează cu iluminatul public, în instituțiile publice și în școli. Ciolacu va susține demararea unor programe de dotare cu panouri fotovoltaice, pentru a ajuta la reducerea costurilor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite