Cine e Sebastian Burduja, propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Digitalizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Burduja FOTO Arhivă personală / Sebastian Burduja
Sebastian Burduja FOTO Arhivă personală / Sebastian Burduja

Sebastian Burduja, propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării, este un parlamentar aflat la primul mandat de deputat, cu o experienţă politică de şase ani, cu studii atât în străinătate, cât şi în ţară.

Sebastian Burduja este deputat în Parlamentul României, vicepreşedinte al comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputatilor şi preşedinte PNL Sector 1. A fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice în 2019. Anterior, a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială în Washington D.C. 

Liberalul propus ca ministru al Digitalizării este licenţiat al Stanford University, absolvent al al unui dublu masterat la Harvard University în administrarea afacerilor şi politici publice şi doctor în economie (summa cum laude) la ASE Bucureşti. 

Cariera politică

Sebastian Burduja a fost ales în aprilie 2016 preşedinte al PACT (Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor). În martie 2019, pe vremea când la şefia PNL era Ludovic Orban, PACT fuzionează cu liberalii. Burduja devine atunci vicepreşeidnte al PNL. De asemenea, Orban şi conducerea PNL decid să-l pună lider interimar la PNL Sector 1, filială unde ulterior va fi ales şef cu puteri depline. 

Tatăl liberalului este Marinel Burduja, fost deputat în legislatura 1990-1992 şi vicepreşedinte al Băncii BANCOREX (1996-1998).  Apoi, deţine rând pe rând funcţiile de vicepreşedinte al băncii austriece Credit Anstalt AM România (1996-1998), ulterior vicepreşedinte al băncii olandeze ABN AMRO România (1998-2001), iar în 2001 devine vicepreşedinte şi apoi prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank România

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri