Cine a semnat ordonanţa de modificare a Codurilor Penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordonanţa care redefineşte mai multe fapte penale în foavoarea inculpaţilor a fost semnată de premierul Sorin Grindeanu şi contrasemnată de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, ministrul de Interne, Carmen Dan, şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Patru miniştri au semnat ordonanţa publicată în Monitorul Oficial care modifică Codurile Penale. Premierul Sorin Grindeanu, care nu a oferit nicio explicaţie privind actele normative adoptate în miez de noapte, este cel care a semnat. Ministrul Justiţiei Florin Iordache, iniţiatorul proiectelor, dar şi alţi doi miniştri - Carmen Dan, ministrul de Interne, şi Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe -, au contrasemnat.

Ultimele două instituţii au fost şi singurele care au avizat proiectul. Guvernul nu a mai aşteptat şi avizele din partea Parchetelor şi a adoptat, pe şest şi în miez de noapte, ordonanţa de modificare a Codurilor Penale. 

Întrebat de jurnalişti dacă a existat vreun ministru care s-a opus adoptării ordonanţei şi a graţierii, prin proiect de lege, ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a spus că nimeni nu a luat cuvântul în şedinţa de Guvern. 

Guvernul a dezincriminat, printr-o Ordonanţă de Urgenţa (OUG) care nu a fost pe ordinea de zi, abuzul în serviciu, infracţiune de care este acuzat, printre mulţi alţi politicieni, şi Liviu Dragnea. OUG a fost publicată în Monitorul Oficial la ora 01.20. Potrivit textului, o parte a ordonanţei îşi face deja efectele, iar o altă parte se va aplica peste 10 zile. 15.000 de oameni au protestat marţi noaptea în faţa Guvernului şi alte câteva mii în ţară.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat cele două ordonanţe privind graţierea şi modificările Codului Penal şi a celui de Procedură Penală. Acesta a precizat că nu vor beneficia de graţiere cei condamnaţi pentru fapte de corupţie

ordonanta
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite