Chiţoiu: „Fenechiu,Vosganian şi Dragnea nu se încadrează la acuzaţii de corupţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Chiţoiu nu ştie care sunt cei trei miniştri acuzaţi de corupţie
Daniel Chiţoiu nu ştie care sunt cei trei miniştri acuzaţi de corupţie

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a declarat că, în cadrul şedinţei de Guvern, s-a pus întrebarea care ar fi miniştrii acuzaţi de corupţie, el arătând că Relu Fenechiu, Varujan Vosganian şi Liviu Dragnea nu se încadrează în categoria celor acuzaţi de corupţie.

"Asta ne întrebam şi noi azi în şedinţa de Guvern. Sunt miniştri care sunt acuzaţi de coupţie şi nu ştim care", a spus Chiţoiu.

Întrebat dacă Relu Fenechiu, Varujan Vosganian şi Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze ca urmare a acuzaţiilor care li se aduc în dosarele pe care le au, Chiţoiu a răspuns negativ.

"Nu. Din câte ne-a prezentat ministrul Fenechiu, el este acuzat de complicitate pentru abuz în servicu, deci nu de corupţie. Domnul Vosganian nu ne-a spus nimic de acest lucru. Domnul Dragnea e pentru referendum, dar nu cred că asta face parte din corupţie, nu reprezintă corupţie referendumul", a spus Chiţoiu.

Doi dintre miniştrii la care face referire raportul MCV sunt Liviu Dragnea şi Varujan Vosganian, afirmă o sursă din cadrul Comisiei Europene citată de agenţia France-Presse.

AFP reaminteşte că Liviu Dragnea este cercetat pentru presupusa implicare în fraudele din referendumul privind destituirea preşedintelui Traian Băsescu.

Al treilea ministru la care face referire raportul Comisiei Europene este Relu Fenechiu, titularul portofoliului Transporturilor, precizează AFP, reluând o declaraţie a premierului Victor Ponta.

Premierul Ponta a declarat miercuri că raportul CE conţine anumite erori materiale, precum faptul că nu s-ar fi întâmplat nimic în cazul miniştrilor verificaţi de ANI sau că ar fi miniştri cercetaţi pentru corupţie, iar acestea puteau fi îndreptate dacă "Mecanismul era şi de Cooperare, nu doar de Verificare".

„Am mai citit că sunt trei miniştri cercetaţi pentru corupţie. Nu am reuşit să-i identific. Înţeleg, sigur, Fenechiu e trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, dar pe ceilalţi doi nu i-am găsit oricât i-am căutat. Care sunteţi vă rog să spuneţi, recunoaşteţi singuri. Probabil că e o eroare şi lucrurile astea se puteau îndrepta dacă Mecanismul era şi de Cooperare, nu doar de Verificare“, s-a adresat Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite