Ceartă în Guvern. Ministrul Mediului lansează atacuri la adresa lui Petre Daea. Cum răspunde ministrul Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Daea. FOTO Mediafax
Petre Daea. FOTO Mediafax

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi-a exprimat, într-un mesaj pe Facebook, nemulţumirea că marţi nu s-a intervenit eficient cu rachete antigrindină. Gavrilescu a cerut demiterea imediată a „celor care nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu”. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a răspuns că „s-au lansat 16 rachete care n-au putut să facă faţă situaţiei date”.

„Astăzi, în zona Dealu Mare, grindina a făcut prăpăd. Plantaţii întregi de viţă-de-vie şi culturile agricole au fost afectate iremediabil pe suprafeţe mari.

Ploaia torenţială şi grindina au blocat traficul rutier şi şuvoaiele de apă au pătruns în curţi şi case...

DE CE NU S-A INTERVENIT, EFICIENT, CU RACHETE ANTIGRINDINĂ? M-am informat si avertizarea meteo, cod portocaliu, a fost data din timp, de către ANM.

CER PUBLIC DEMITEREA IMEDIATĂ a celor care nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu!”, a scris marţi Graţiela Gavrilescu pe Facebook.

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii, Petre Daea, în subordinea căruia se află sistemul de rachete antigrindină, susţine că au fost lansat în zona Dealu Mare 16 rachete, dar acestea nu au făcut faţă pentru că formaţiunile de gheaţă s-au realizat la 11.000 de metri înălţime, iar lansatoarele acţionează până la 8.000 de metri.

„Nu vreau să comentez ce a spus doamna vicepremier. (…) Aseară, azi-noapte, astăzi am stat de vorbă cu specialiştii din domeniu care mi-au spus după episodul de ieri, când în această zonă s-au lansat 16 rachete care n-au putut să facă faţă situaţiei date întrucât formaţiunile de gheaţă s-au realizat undeva la 11.000 de metri înălţime, iar lansatoarele noastre de grindină acţionează până la 8.000 de metri. Iată că am fost puşi într-o situaţie fără precedent: nu s-a întâmplat niciodată în România ca să fie grindină înainte de 1 mai. Noi am fost pregătiţi încă din 15 aprilie, urmare a acestei pregătiri, ieri s-a activat sistemul antigrindină şi au fost lansate 16 rachete, dar din nefericire fără rezultat”, a explicat Petre Daea, citat de Agrointel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite