Ce spune Mircea Geoană despre şansele lui Iohannis de a ocupa o funcţie de conducere în NATO

0
0
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Secretarul general adjunct al NATO, Micrcea Geoană, a fost întrebat care sunt şansele actualului preşedinte al României, Klaus Iohannis, de a ocupa o funcţie în NATO.

Mircea Geoană, aflat într-o vizită oficială de lucru în România, a afirmat că încă nu au început discuţiile cu privire la succesiunea la conducerea NATO, relatează news.ro. 

”Din câte ştiu eu, discuţii cu privire la succesiunea la conducerea NATO încă nu au început. Dar, încă o dată, deciziile cu privire la NATO sunt luate de către statele aliate şi, în momentul potrivit, aliaţii vor lua o decizie cu privire la viitorul secretar general când acest post va deveni liber şi acest moment îl vom vedea în perioada următoare”, a afirmat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a mai spus şi că la summitul NATO care a avut loc în luna martie, liderii Alianţiei i-au solicitat actualului secretar general, Jens Stoltenberg, să mai rămână cel puţin încă un an la conducerea NATO. 

Întrebarea cu privire la un posibil viitor al lui Iohannis în NATO vine după ce la începutul acestui an, preşedintele României a fost menţionat de DPA printre posibilii candidaţi la funcţia de secretar general al NATO.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite