Ce spun Maia Sandu şi Klaus Iohannis despre problema transnistreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Maia Sandu FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis şi Maia Sandu FOTO Presidency.ro

Maia Sandu a declarat că Republica Moldova vrea o soluţionare paşinică a problemei transnistrene şi cere retragerea trupelor ruse din această regiune. Pe de altă parte, Klaus Iohannis a punctat faptul că trebuie căutată o soluţie diplomatică, pentru a nu agfecta parcursul pro-european al Moldovei.

„Republica Moldova a spus mereu că Rusia are un rol esenţial în ceea ce se întâmplă în Transnistria. Am cerut şi cerem retragerea trupelor ruse din Transnistria şi distrugerea depozitelor de muniţii. Susţinem soluţionarea diplomatică, politică, paşnică în Transnistria”, a afirmat Maia Sandu.

„Reafirm sprijinul deplin al României pentru soluţionarea politică a problemei transnistrene, cu respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi fără afectarea proiectului său pro-european. Problema Transnistria e o problemă a Moldovei, trebuie rezolvată aici în formatele internaţionale recunoscute, fără să afecteze integritatea teritorială”, a declarat Klaus Iohannis.

De altfel, şeful statului a sublinia primul pas pentru accederea la comunitatea UE a fost făcut de Republica Moldova. „Orice drum lung începe cu primul pas, iar Moldova a făcut primul pas spre aderarea la UE prin depunerea cererii oficiale”, a mai precizat preşedintele României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite