Ce partide s-au înscris în cursa pentru europarlamentare și cum arată listele de candidați

0
Publicat:

Depunerea listelor pentru alegerile europarlamentare a adus și surprize. Partidul condus de Diana Șoșoacă a depus semnăturile necesare, înscriind în cursă mai multe personaje necunoscute. Lista este deschisă de senatoare și fostul om de televiziune al postului OTV, Luis Lazarus.

Coaliția PSD-PNL a fost prima înscrisă în cursa pentru membrii PE FOTO Inquam
Coaliția PSD-PNL a fost prima înscrisă în cursa pentru membrii PE FOTO Inquam

Alianța PSD- PNL a depus prima lista europarlamentarilor, care este deschisă de fostul premier Mihai Tudose, urmat de liberalul Rareș Bogdan.  

Lista este completată de Gabriela Firea, Dan Motreanu, Claudiu Manda, Adina Vălean, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Daniel Buda și Maria Grapini. 

Alianța Dreapta Unită a anunțat depunerea listei alături de „peste 530.000 de semnături de susținere”, menționând că membrii USR, PMP și Forța Dreptei vor rămâne în stradă pentru a strânge semnături și pentru candidaturile la alegerile locale, unde termenul este 30 aprilie.

Dan Barna, Vlad Voiculescu și Eugen Tomac, primii pe lista ADU

Pe primele locuri ale alianței sunt: Ilie Dan Barna (USR), Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Marius Botoş (USR), Cristina Mădălina Prună (USR), Violeta Alexandru (Forţa Dreptei), Radu Mihai Mihail (USR), Corina Atanasiu (USR), Adriana Cristian (USR), Ionuţ Simionca (PMP). 

Lista REPER este deschisă de fostul premier Dacian Cioloș, urmat de Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru. Lista este completată de Oana Cambera, Andrei Lupu, Andreea Leonte, Cristian Presură, Simina Tulbure, Ciprian Mihali și Ana-Maria Boghian. 

Lista AUR este deschisă de eurodeputatul Cristian Terheș, urmat de Claudiu Tîrziu, Gheorghe Piperea, Georgiana Teodorescu și Adrian Axinia. În cazul formațiunii, potrivit informațiilor Adevărul, pentru completarea listei negocierile sunt purtate până în ultima clipă. 

Surpriză la depunerea listelor. SOS România s-a înscris în cursă 

Și partidul condus de Diana Șoșoacă a depus listă de candidați pentru europarlamentare, fiind deschisă de senatoare, urmată de Luis Lazarus.

Completată de mai mulți necunoscuți, lista mai prezintă nume pecum cel al lui Ștefănel-Dan Marin, fost interimar la Primăria Capitalei și avocatul Daniel Tomașeschi, fost prefect de Iași.

Partidele au termen până pe data de 10 aprilie 2024 să depună și să înregistreze candidaturile la alegerile pentru membrii Parlamentului European. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite