Cazanciuc: Am ajuns să fim conduşi de un om cu porniri dictatoriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Robert Cazanciuc spune că România a ajuns să fie condusă de un om cu porniri dictatoriale, precizând că este momentul ca preşedintele Klaus Iohannis să nu mai aibă apariţii de la Palatul Cotroceni deoarece poziţiile sale nu sunt ale şefului statului, ci trebuie să meargă la Guvern sau la PNL.

Robert Cazanciuc a afirmat, marţi seară, că Guvernul PNL şi preşedintele Iohannis nu sunt în stare să vină cu un program economic clar care să scoată România din criză. 

„După şase luni de zile de când Guvernul lui Iohannis este la putere, am auzit aceeaşi placă obosită că PSD este de vină. Şi asta pentru că atât Guvernul PNL şi preşedintele Iohannis nu sunt în stare să vină cu un program economic clar, care să scoată România din criză. În loc de un plan care să ajute românii, care nu mai au bani că au stat acasă, am auzit aceleaşi ameninţări ca în starea de urgenţă. În loc de facilităţi fiscale sau credite pentru firmele româneşti, am auzit noi amenzi, interdicţii şi restricţii care ni le aplică Guvernul Iohannis. Cu alte cuvinte, am ajuns să fim conduşi de un om cu porniri dictatoriale. Ne-am săturat să ne tot certaţi, domnule Iohannis şi să nu fiţi în stare să veniţi cu soluţii. De două luni de zile auzim de la Cotroceni şi de la Guvernul PNL vom face, vom analiza, vor veni investiţii, vom reporni. Ne-am săturat de sfaturi şi promisiuni. Vrem să vedem un plan de redresare a economiei româneşti”, a afirmat Cazanciuc. 

El crede că Iohannis nu trebuie să mai aibă apariţii de la Palatul Cotroceni pentru că poziţiile sale nu sunt ale preşedintelui României, ci să meargă la Guvern sau la PNL. 

„Cred că a venit momentul să nu mai aveţi apariţii publice de la Cotroceni pentru că poziţiile dumneavoastră nu sunt ale preşedintelui României. Trebuie să vă duceţi la Guvern sau la PNL pentru că vă purtaţi ca un premier şi preşedinte de PNL. Dacă Orban vă este inutil, de ce nu îl trimiteţi la plimbare”, a precizat senatorul PSD. 

El a mai spus că PSD trebuie să depună moţiune de cenzură deoarece Guvernul este incompetent. 

„Aţi spus că PSD vrea să depună moţiune de cenzură. Preşedintele PSD a spus că vom depune moţiune după ce pandemia va trece, iar PSD trebuie să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului Iohannis - Orban pentru că acest Guvern este incompetent, nu are niciun plan economic şi face achiziţii netransparente. Este datoria noastră să oprim prostiile pe care le faceţi şi jaful din banii publici”, a mai declarat Robert Cazanciuc. 

El i-a mai transmis şefului statului că în vamă stau mii de români fără apă, mâncare şi pentu ei nu face nimic, acuzându-l că pare să nu mai aibă contact cu realitatea. 

„Domnule Iohannis, în vamă stau mii de români la coadă, fără apă, fără mâncare, în soare zeci de ore. Pentru ei nu faceţi nimic. Avem peste un milion de oameni care nu au locuri de muncă, pentru ei nu faceţi nimic, avem peste o jumătate de milion de firme româneşti, pentru aceste firme nu faceţi nimic, firme aflate în pragul falimentului. Avem zeci de mii de muncitori români la muncă în străinătate, în pragul disperării şi batjocoriţi. Domnule Iohannis, pare că nu mai aveţi contact cu realitatea”, a mai afirmat Robert Cazanciuc.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat marţi politicienii care nu respectă restricţiile impuse în contextul pandemiei şi a acuzat PSD că, în acese vremuri, are ca prioritate dărâmarea Guvernului. El a afirmat că în ultimele zile, de la intrarea în starea de alertă, a văzut foarte mulţi români care respectă în continuare regulile, dar din nefericire a văzut şi comportamente contrare regulilor sanitare. Preşedintele Iohannis a mai afirmat şi că toate sectoarele economice au avut de suferit din cauza pandemiei, dar trebuie văzute şi oportunităţile, indicând accelerarea digitalizării administraţiei, Preşedintele a avut marţi două runde de discuţii cu premierul Ludovic Orban şi cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID -19.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite