Câţi secretari de stat sunt în Guvern şi ce leafă încasează. Jumătate vor fi daţi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Teodorovici FOTO Facebook
Eugen Teodorovici FOTO Facebook

Jumătate din secretarii de stat şi subsecretarii de stat, plus angajaţii acestora ar urma să fie eliminaţi din Guvern odată cu restructurarea din toamnă. Cea mai mare parte a acestora au ajuns în fruntea ministerelor după ce au fost trimişi de PSD-ALDE.

În funcţiile din eşaloanele 2 şi 3 de la Palatul Victoria pe care PSD vrea să le taie se regăseau de obicei persoane puse politic în funcţie în urma negocierilor cu baronii locali ai PSD.

În prezent, cele 22 de ministere şi Secretariatul General al Guvernului numără un total de 86 de posturi de secretar de stat şi 16 posturi de subsecretar de stat. Fiecare dintre aceştia din urmă au dreptul la 4, respectiv 2 angajaţi la cabinte. În total, s-ar putea ajunge la un număr de 376 de angajaţi aflaţi în subordinea secretarilor şi subsecretarilor. În privinţa salariilor, un secretar de stat primeşte 8.892 de lei / lună, în timp ce un subsecretar de stat ia 7.780 de lei.

În propunerea Guvernului se vrea ca numărul total de secretari de stat şi subsecretari de stat şi de funcţii în subordinea acestora la nivelul tuturor ministerelor, precum şi a celorlalte instituţii publice din subordinea Guvernului sau a ministerelor, să se reducă la jumătate.

În februarie anul trecut,  Liviu Dragnea, pe atunci preşedinte al PSD, anunţa că 27 de secretari de stat vor fi înlocuiţi, iar în două sau trei cazuri se vor mai purta discuţii. Însă nu s-a schimbat nimic timp de un an şi jumătate. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite