Cătălin Cherecheş, despre excluderea din PNL: „Prefer să rămân un om cu coloană vertebrală decât să spun oamenilor doar  ce vor să audă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Cherecheş a fost propus pentru a fi exclus din PNL FOTO Adevărul
Cătălin Cherecheş a fost propus pentru a fi exclus din PNL FOTO Adevărul

Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a susţinut, luni, că excluderea lui din PNL e din cauza faptului că el „nu spune oamenilor doar ce vor să audă” şi a precizat că nu este de accord cu oamenii care „nu fac altceva decît să fie simpli turişti în Parlamentul României”, notează agenţia NewsIn.

La întrebarea ce va face după excluderea din PNL, Cherecheş a declarat pentru NewsIn că va continua să fie un „excelent primar al Municipiului Baia Mare” şi să genereze „un model de administraţie publică locală la nivelul României”.

Primarul Municipiului Baia Mare a  susţinut că excluderea lui din PNL e din cauza faptului că el „nu spune oamenilor doar ce vor să audă, inclusiv liderilor partidului” iar atunci când trebuie are „o atitudine mai critică când e vorba de modul în care băimărenii sau maramureşenii sunt reprezentanţi în Parlamentul României”. Cherecheş a precizat că nu este de acord cu „oamenii care nu fac altceva decât să fie simpli turişti în Parlamentul României şi care să cheltuie banii băimărenilor dormind prin hotelurile bucureştenilor sau prin avioanele de la Baia Mare la Bucureşti”.

„Eu sunt primar al Municipiului Baia Mare, mi-am ros coatele pe băncile şcolilor şi prefer să rămân un om cu coloană vertebrală şi să fiu un ardelean hotărât, şi nu un om care de dragul unor poziţii privilegiate să spun oamenilor doar ce vor să audă, inclusiv liderilor PNL. Nu cred că e benefic, nici măcar pentru Crin Antonescu, să aibă în jurul lui personaje care îi povestesc în fiecare zi cât de bun şi cât de deştept, şi cât de frumos e. Prefer, chiar dacă uneori se supără, să am şi o atitudine mai critică atunci când e vorba de modul în care băimărenii sau maramureşenii sunt reprezentanţi în Parlamentul României pentru că, am înţeles că şi asta a fost una dintre dureri: de ce nu am fost de acord cu două nominalizări pe care le-a făcut PNL, pentru că nu sunt de acord cu oamenii care nu fac altceva decât să fie simpli turişti în Parlamentul României şi care să cheltuie banii băimărenilor dormind prin hotelurile bucureştenilor sau prin avioanele de la Baia Mare la Bucureşti”, a mai declarat Cherecheş, potrivit NewsIn.

Cât despre decizia liderului liberal, primarul Municipiului Baia Mare a susţinut că acest lucru „s-ar putea să-i facă la un moment dat chiar bine în mod paradoxal domnului Crin Antonescu” deoarece ”se va trezi la un moment dat şi va fi înconjurat numai de oameni slabi, fără coloană vertebrală”, lucru care nu-l va ajuta în proiectele pe care le doreşte a le susţine pentru români.

„De această manieră de a-şi îndepărta, nu neapărat vocile critice, dar vocile mai hotărâte din partid, s-ar putea să-i facă la un moment dat chiar bine, în mod paradoxal, domnului Crin Antonescu, pentru că se va trezi la un moment dat - şi sper să nu fie prea târziu - şi va fi înconjurat numai de oameni slabi, fără coloană vertebrală, de oameni care nu generează performanţă şi în general domnia sa are nevoie de performanţe acum în proiectul politic pe care îl are. Sper ca acela să fie un semnal care să-l trezească la realitate”,  a argumentat primarul Municipiului Baia Mare.

Cherecheş a menţionat că  „într-un partid liberal trebuiesc încurajate - mai ales de către preşedinte - inclusiv curentele minoritare şi trebuie aduşi toţi la aceeaşi masă”, criticând totodată faptul că „din păcate, dialogul şi comunicarea nu mai există decât la vârf, acolo unde se împarte tortul”.

În ceea ce priveşte o reîntoarcere în PNL alături de Crin Antonescu, Cherecheş a susţinut că va face acest lucru: „Doar respectarea întru totul a platformei pe care a avut-o atunci când a fost ales preşedinte al PNL” şi a precizat că nu s-a gândit să se alăture altei formaţiuni politice, deoarece „oamenii nu m-au ales ca să fac politică, oamenii m-au ales ca să administrez bine acest oraş”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite