Bătălia pentru PNL. Tăriceanu: „Am fost umilit. Îmi rezerv dreptul să reacţionez“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu Foto Adevărul
Călin Popescu Tăriceanu Foto Adevărul

În cadrul şedinţei Biroului Politic Central de astăzi, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat că în ultima perioadă s-a simţit umilit de unii colegi de partid. În aceeaşi şedinţă au fost excluşi din partid Cătălin Cherecheş şi Octavian Bot.

UPDATE Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, comentând situaţia din PNL, că au fost ocazii, în ultima perioadă, în care s-a simţit umilit, el precizând că îşi rezervă dreptul de a reacţiona.

"Pot să accept totul până la atitudinea unor colegi care mă umileşte. Acest lucru nu-l pot accepta şi de câte ori voi simţi că sunt în această postură, şi din păcate în ultima perioadă au fost câteva ocazii în care efectiv consider că am fost umilit. Atunci îmi rezerv dreptul să reacţionez", a declarat Tăriceanu.

Fostul premier a adăugat că într-un partid democratic fiecare are dreptul la propria opinie.

"Eu am dreptul la opinia mea şi o spun în public. Îmi rezerv dreptul de a avea poziţiile mele. Nu am cerut pentru mine nimic, nu am nevoie de vreo funcţie am fost preşedintele partidului, am fost premier nu sunt angajat într-o luptă pentru posturi ministeriale cum sunt alţi colegi", a subliniat Tăriceanu.

UPDATE "Domnul Chiliman trebuie să-şi apere punctele de vedere, puncte de vedere din punctul meu de vedere absolut inacceptabile, care lovesc într-un mod cu totul nemeritat imaginea PNL. Trebuie să şi le apere dacă are cum şi cu ce într-un congres. De asemenea, toţi cei care sunt invocaţi de domnul Chiliman, care tac, care gândesc precum dnul Chiliman, sunt invitaţi la cea mai democratică dezbatere cu putinţă", a mai spus Antonescu.

UPDATE Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu este loc în partid pentru el şi pentru Andrei Chiliman în acelaşi timp, iar Congresul trebuie să decidă între el şi primarul Sectorului 1, având în vedere acuzaţiile aduse de acesta la adresa conducerii formaţiunii.

"Nu se poate însă, asta-i clar, după ce vom avea un congres clarificator în multe privinţe, să rămânem în acelaşi partid şi eu şi dnul Chiliman, pentru că din două una: fie congresul hotărăşte că toată conducerea PNL, în frunte cu mine, a transformat un partid pro-occidental de 20 de ani într-un partid exsovietic şamd, şi atunci fie plec, fie dpmnul Chiliman este un om care loveşte în mod trădător în acest partid, şi atunci nu mai are domnia sa ce căuta", a spus Antonescu.

UPDATE Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că propunerea sa este ca Delegaţiei Permanente a partidului, ce ar putea avea loc peste o săptămână, să îi fie propusă organizarea congresului extraordinar al formaţiunii în 23-24 februarie.

UPDATE  În cadrul şedinţei s-a propus organizaţiile Maramureş şi Bihor au propus excluderea lui Cătălin Cherecheş dar şi a lui Octavian Bot. De asemenea, au fost avansate ca date de organizare a Congresului 14 -15 februarie şi 21-22 februarie.

UPDATE Liderul senatorilor PNL, Puiu Hapotti, a declarat  că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, s-a comportat într-o manieră incalificabilă, care presupune excluderea din partid.

"Domnul primar Cherecheş, înţeleg nu numai de la Antonescu, ci de la foarte mulţi colegi, inclusiv din judeţ, că s-a comportat într-o manieră incalificabilă, care presupune excluderea din partid", a afirmat Haşotti, înainte de şedinţa PNL. 

Fostul ministru al Culturii a mai adăugat că excluderea lui Cătălin Cherecheş va fi propusă Delegaţiei Permanente, în condiţiile în care acesta este primar reşedinţă de judeţ.

În ceea ce îl priveşte pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, Haşotti a declarat că aceasta "face mari deservicii partidului" şi că este necesară o discuţie lămuritoare cu acesta.


 

Şedinţa de astăzi a Consiliului Naţional Executiv al PNL se anunţă tensionată. Preşedintele PNL, Crin Antonescu a anunţat că va propune excluderea din partid a primarului din Baia-Mare, Cătălin Cherecheş.

Liderul PNL a lăsat să se înţeleagă că adevărata bătălie se va purta la congresul din luna februarie când se va pune pe tapet şi problema excluderii lui Andrei Chiliman şi a lui Vlad Moisescu.

­„Nu doresc să exclud pe nimeni. În ceea ce-l priveşte pe Chiliman, dacă colegii mei îi vor cere excluderea eu le voi cere să amâne aceasta chestiune. Eu doresc să facem un Congres“, a declarat Antonescu. ÎN schimb, el a afirmat că nu s-a pus problema excluderii lui Călin Popescu Tăriceanu sau Ludovic Orban.

De altfel, Antonescu a avertizat că, după congres, lucrurile se vor schimba în PNL.

„După Congres, PNL va trebui să se comporte ca un partid mare, şi într-un partid mare nu e loc de tumbe mici“, a declarat el. „Oameni care să vorbească aceleaşi texte ca Elena Udrea şi Traian Băsescu nu veţi mai vedea în PNL“, a explicat Antonescu.

 Antonescu l-a atacat la scenă deschisă pe Andrei Chiliman

„Nu e unealta lui Traian Băsescu. Domnul Băsescu a jucat întotdeauna propriile sale partide politice, are o statură de jucător. Oamenii frustraţi, care intră în această cruciadă împotriva lui Antonescu, n-au suficientă imaginaţie, forţă sau credinţă în ceva ca să găsească alte formule de a se război cu Antonescu decât cele pe care le aud de la B1TV sau care le provin contra cost de la Dan Andronic„ a fost acuzaţia lui Antonescu.

El l-a caracterizat pe Chiliman drept „un spirit slab, adică manipulabil“.

Preşedintele PNL nu l-a uitat nici pe Călin Popescu Tăriceanu, spunând că nu înţelege cum poate fi el acuzat că s-a abătut de la liberalism prin constituirea alianţei cu PSD când şi Tăriceanu s-a menţinut ca premier, în 2007 şi 2008, tot cu ajutorul social-democraţilor.

Antonescu a afirmat că probabil Chiliman crede că Tăriceanu şi-a pierdut curajul politic şi de aceea se luptă personal cu preşedintele PNL.

Seria atacurilor a fost reluată şi într-un interviu pentru gandul.info. Crin Antonescu l-a acuzat pe Andrei Chiliman că a trădat partidul, iar "trădătorii îl dezgustă şi indignează". Nu a scăpat nici Călin Popescu Tăriceanu, despre care liderul PNL a spus că a "procedat neinspirat" când a devenit "secundantul lui Chiliman".

Chiliman a a replicat la rândul său.  „Pentru el democraţia chiar este ca o adunare unde sunt doi lupi şi un miel care votează ce urmează să mănânce la prânz”, a spus Chiliman, cu referire la modul în care Antonescu conduce partidul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite