PNL îl „execută“ azi pe Cherecheş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Cherecheş deschide lista excluderilor din PNL
Cătălin Cherecheş deschide lista excluderilor din PNL

În prima şedinţă a Biroului Politic Central şi cea a Consiliului Naţional al PNL din acest an se va dezbate şi mult mediatizata problemă a excluderilor din partid. Principalul vizat al şedinţei de luni este primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş

Măsura a fost anunţată încă de vineri, chiar de preşedintele PNL, Crin Antonescu. „S-a pus problema de către organizaţia de la Baia Mare, s-a pus problema corect şi susţin această idee a excluderii primarului Cherecheş, care primar, în timpul campaniei electorale, nu pe tăcute, ci cu proclamaţii, prin apariţii publice, a susţinut alţi candidaţi decât ai USL. Am fi înghiţit-o şi pe asta, dar a făcut o campanie violentă împotriva candidaţilor PNL. A şi spus: «ai PSD sunt buni, ai PNL-ului nu! “, a anunţat Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

Primarul Cătălin Cherecheş spune că nu a susţinut candidaţii altui partid, dar crede că PSD a avut nominalizări mult mai bune în judeţul Maramureş. „Mai întâi, ar fi bine să facem puţină geografie. Se numeşte filiala Maramureş, nu filiala Baia Mare, aşa cum a fost prezentată, la şuetă, de preşedintele PNL. Am spus că PSD a fost mult mai inspirat în a nominaliza candidaţi pentru alegeri în zona Maramureş, însă n-am susţinut alţi candidaţi. Decizia de a mă exclude este o manieră de mulţumire, după ce am câştigat mandatul cu 87% la alegerile locale“, a spus Cherecheş, pentru „Adevărul“.

Excludere cu repetiţie
Primarul din Baia Mare nu este la prima excludere din partid, dar spune că, de această dată, înlăturarea sa nu este în conformitate cu statutul partidului.

„Biroul Politic Naţional trebuie să propună excluderea, şi, apoi, Delegaţia Permanentă Naţională trebuie să o aprobe prin vot secret. Când m-au exclus acum doi ani au procedat impecabil. Acum au mai mult elan“, a mai spus Cherecheş.

Acesta a rememorat şi relaţia sa cu Crin Antonescu, pe parcursul celor doi ani când a avut carnet de liberal. „Cu domnul Antonescu am discutat de patru ori. Prima dată în 2010, când m-a primit în partid, apoi după trei luni, când m-a exclus, pe motiv că am schimbat un viceprimar PSD cu unul PNL. După un an mam discutat şi m-a reprimit, iar ultima dată în vară, când m-a felicitat“, a conchis Cherecheş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite